Апокалипсис изобщо нямало да има

През 2012 година не идвал краят на света, а нова епоха
Обновена: 1 дек 2011 09:38 | 1 дек 2011 07:06,
102
Апокалипсис изобщо нямало да има
Снимка: Reuters

Краят на човечеството не наближава. Такъв поне е изводът на германски експерт, който твърди, че декодирана от него плочка на маите, съдържаща позоваване на годината 2012 г., не означава край на света, а преход към нова епоха. 

Интерпретацията на йероглифите, извършена от Свен Гронемайер от австралийския университет Ла Троуб, бе представена за първи път вчера в археологическия обект Паленке в южната част на Мексико, предаде Асошиейтед прес. 

Гронемайер е проучил каменна плочка, открита преди години при разкопки в Тортугеро, в мексиканския щат Табаско. Текстът на нея е бил издълбан преди 1300 г. Камъкът се е напукал и краят на надписа е почти нечетлив. 

Според учения надписът описва завръщането на тайнствения бог на маите Болон Йокте в края на 13-я период от 400 години, еквивалентен на 21 декември 2012 г. 13 е свещено число за маите. В датата няма нищо апокалиптично, подчертава Гронемайер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: маитеапокалипсис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
13 в любимото число на Илюминати, а пък богът Болон Йокте (Bolon Yokte) е бог на войната и съзиданието, нова епоха ? Ако тя е епохата на новия световен ред с микрочипове под кожата на всеки човек, непрекъснато наблюдение и подслушване, то това наистина е край на човечеството, защото хората ще станат роботизирани, зомбирани, без независима мисъл, без индивидуалност, да изгубиш човешкото в себе си е по-страшен апокалипсис от което и да е природно бедствие.
93
2
 
3
 
! Отговори
дан преди 12 години
ДО 89 никога недей да хулиш БОГА,това е гибелно за душата
92
2
 
0
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
е как така, таман се подготвях за ресторант на края на света :)
91
2
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Ти да не си ученик в някоя хуманитарна паралелка? Да внимаваш в часовете по физика, химия, биология и география, че ето докъде се стига без елементарни научни познания.
90
2
 
1
 
! Отговори
врачок преди 12 години
>> Апокалипсис изобщо нямало да имаЕ това можех и аз да ви го кажа.
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aide sega koito se prasna pari4kite, 4e ide kraq na sveta da se narejda na opa6kata za socialni
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EEE..... JAZAK...
87
12
 
5
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Ако Земята наистина беше на 5 млрд. години, то отдавна щеше да е истинала и вече нямаше да има вулкани.А отделно отдалечаването от Слънцето, забавянето на въртенето около слънцето, забавянето на въртенето около оста си, отдалечаването на Луната - т.е. въобще растежа на Вселената показват, че Земята е млада.Иначе ако беше на 5 млрд. г., като върнем лентата назад би трябвало да се е въртяла с огромна скорост около Слънцето и около оста си - което би направило живота на Земята невъзможен.
86
3
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
Бъдеще на Земята [редактиране]Бъдещето на Земята е тясно свързано с това на Слънцето. Като резултат от натрупването на хелий в слънчевото ядро, светимостта на Слънцето бавно ще се увеличава. Тя ще се увеличи с около 10% в следващите 1,1 млрд. години и с 40% в следващите 3.5 млрд. години[35] Заради голямото количество радиация, което достига до повърхността на Земята ще настъпят промени в климата и вероятно ще изчезнат океаните.[36] Повишените температури на повърхността, ще доведат до ускорение на неорганичния кръговрат на CO2 и съответно до редуцирането му до смъртоносни нива за растенията в следващите 500 до 900 милиона години. Даже и Слънцето да останеше стабилно, продължаващото охлаждане на Земята ще доведе до загубата на океаните и атмосферата (заради намаленото ниво на вулканизъм).[37] След още един милиард години водата на повърхността би изчезнала.[38] Очаква се Земята да е обитаема поне още 500 млн. години.[39]Слънцето ще се превърне в червен гигант за около 5 млрд. години. Най-вероятно то ще завладее 90% от сегашното му разстояние от Земята (около 1 астрономическа единица или AU). Орбитата на Земята обаче може да се измени с 1,7 AU заради намалялата маса на Слънцето. По последни изследвания и симулации Земята ще бъде разрушена от приливните ефекти от навлизането ѝ в Слънчевата атмосфера.[40]
85
14
 
4
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
Уважаема Ан, светът ще свърши когато учените и науката каже. Жалко, че хората няма да присъстваме на свършека, тъй като много преди това ще сме приключили съществуването си на Земята (евентуално, ще сме се разселили из други светове). Стига с тези измислици за бог и религиозните ви дивотии. Още поколението след самозванеца исус са чакали непосредствения свършек (вярвайки в бъртвежите на "пророка" си) на света и от 2000г. се чудят защо не идва. Планетата Земя ше загине заедно със Слънцето...
84
4
 
5
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Това се очакваше. Идеален повод да се обяви Новия световен ред. Нагнетява се атмосферата около дадена дата, а после се отпуска и се дава на хората новата доктрина на глобално комуноидно общество, в което пак ще има равенство (и пак някои ще бъдат по-равни). Относно пророчествата, Бог е дал знаци, по които да разберем наближаването, (напр., че преди края трябва да се появи антихриста, който да царува няколко години, да се обяви за Цар и бог) Всички останали прорицатели да не знаят много!
83
2
 
20
 
! Отговори
8791 преди 12 години
След двайсто число се дават заплатите на повечето държавни служители.Ако светът наистина свърши на 21.12.2012,единственият щастлив от това ще е Симеон Дянков-така ще се спестят пари на бюджета...
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А мълчи бре и как така ?
81
7
 
9
 
! Отговори
ан преди 12 години
СВЕТА ЩЕ СВЪРШИ ТОГАВА КОГАТО БОГ ПОЖЕЛАЕ. НИКАКВИ ПРОРОЦИ ГАДАТЕЛИ БАЯЧКИ И ЕКСТРАСЕНСИ НЕМОГАТ ДА КАЖАТ НИЩО ПО ТОЗИ ВЪПРОС. ТАКА ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ПРЕДВЕЩАВАТ КРАЯ НА СВЕТА МОГАТ ДА ПИЯТ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДИЦА И ДА СИ ЛЯГАТ.
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Апокалиптичните прогнози са любими на хората,които няма какво да губят демек ако може да се затрие този свят толкова несправедлив към мене.Сериозен човек чете тези неща с усмивка.Не че светът не може да загине всеки един момент,но това определено няма да стане съгласно предвижданията на хиляди пророци.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тез пък Маи, едно нещо им дадохме да предскажат и него ***!
78
2
 
13
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
NQMA KRAI..........MAKITE NI PRODALJAVAT.....
77
2
 
27
 
! Отговори
ева преди 12 години
Докато се притесняваме за края на света след цяла една година е добре да си спомним, че всъщност всеки един ден дотогава може да бъде последен за самите нас - нещастен инцидент, болест,...Лично за мен е по-важно да живея пълноценно днес, защото утре може и да не настъпи
76
7
 
10
 
! Отговори
до chicago преди 12 години
Миличък за втори път ти правя забележка, в Чикаго ти ще кажеш как е, но в българския език множественото число завършва на "и", няма дума която в мн. число да завършва на "й", запомни, това е едно от основните грамагически правила! Пример: цивилизациИ, тъпотиИ, простотиИ, религиИ.. и т.н. ... Изказваш се като много знаещ, а всъщност си на нивото на 2-ри клас, че и по-зле...
75
7
 
8
 
! Отговори
chicago преди 12 години
До всички които вярват в:загинали суперцивилизаций, извънземни и" Нострадамуси"-нещата са много прозаични.Земната наука не е достигнала нивото ,от което да обясни всички случващи се явления на земята и във вселената.Пример(скороста на светлината). Уважавам вашите мнения.