Twitter разкри ново поколение идиоти: Титаник е съществувал?

А Бетовен е само огромното куче от филма
11 апр 2012 15:16, Елка Василева
114
Twitter разкри ново поколение идиоти: Титаник е съществувал?
Титаник наистина ли е съществувал? Снимка: jordan.thefilmstage.com

Ако пред американски ученици споменете Бетовен, първата им асоциация ще бъде куче – героят от поредицата филми за огромния, но добродушен санбернар.

Ако пък споменете Микеланджело, повечето ще си помислят, че става дума за компютърен вирус.

Това са част от "най-интересните" резултати от проверката на знанията, провеждана всяка година в колежа в Белойт, щата Уисконсин, които се публикуват на сайта под заглавието Mindset List.

Отсъствието обаче на каквато и да е обща култура американските тийнейджъри успяха да издигнат на ново по-високо ниво.

Съдейки по информацията на сайта jordan.thefilmstage.com, ако им споменете Титаник, повечето ще си помислят за известния филм с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет в главните роли.

Те обаче изобщо не знаят, че филмът е направен по истинско събитие, тоест че Титаник наистина е потънал.

Скрийншотът е под заглавие "Тwitter разкри ново поколение идиоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
баро преди 11 години
Не е учудващо. Какво може да се очаква от деца които учат живота от интернет и от филмите които гледат, рядко четат книги, предпочитат чата пред личния контакт и т.н., и т.н. Скоро и при нас ще е така, даже по-скоро отколкото ни се иска.Между другото "Титаник" е причината за най-важната морска конвенция "International Convention for the Safety of Life at Sea" (SOLAS) Никой кораб не може да излезе сега в морето без да отговаря на нейните изисквания.
86
2
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
104 - все повече ставаме - все по-силни ставаме. Дървото с корен е здраво и с история за разлика от това без. Има много път, но накрая ще сме хем умни, хем добре. България и българите са се развивали и оцелявали 1330+ години само историята си на балканския полуостров. Ще бъдем и пребъдем, колкото и да не се харесва на някаква нееднородна смесица от целия свят, набутана на едно място.
85
0
 
2
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Ето ти една причина: След катастрофата на всички кораби става задължително да има спасителни лодки, достатъчни да поберат всички пътуващи.
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а, нашите деца с бясно темпо ги догонват... нали не трябва да изоставаме от големия брат :(
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БасиТитаник наистина ли е съществувал?????!!????? Изумена съм!!!!
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е, че става въпрос за обща култура, но навсякъде по света има неща, които не се знаят от всички, но са ценни за много хора. Днешното поколение няма ли право да създаде свои ценности и идоли? Да прецени кое е важно и кое е тяхната култура. Някой си живее без да знае за Бил Гейтс.Да- Бетовен, но предпочитам музиката на Бах. Предпочитам Ботев пред Левски, други уважават някой друг, по неизвестен.Когато наистина има култура и ценности, всяко поколение да остави следа за това.
81
1
 
4
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 12 години
Eто на този сайт отидете да видите като плюем американците.. в тази анкета, където студентите незнаят кой е Климент Охридски.. vtv.bg/?target=broadcast - Отивате на предаването Тема + и давате "Гледайте" и избирате предаването от 28.03.2012г.
80
1
 
1
 
! Отговори
до USA rider преди 12 години
.."Когато цялата енергия ,която имаш се изразходва да придобиване на материя и се забравя,че съществува не нещо друго-тогава идва мизерията/краи на цитата/.."та твоите usata наистина си знаят работата".С уважение кам теб :Boby
79
1
 
30
 
! Отговори
до USA rider преди 12 години
Ти като си толкова оправен,защто не доидеш да ни покажеш как да си оправим ***!!!Може да сме зле - икономически,политически и както там ти изнасня да го кажеш,но аз лично се гордея,че знам кои е Бетовен,Кога е потънал Титаник и даже знам кога е излетял Гагарин!!!!Може да не е кои знае какво,може да не ми върши работа...но това не ми пречи да продължавам да се боря както мога, нещата в тази наша "***" да се променят!!!Дори да е като борба с вятърни мелници,но са си моите мелници...
78
0
 
42
 
! Отговори
пак аз преди 12 години
Навремето майка ми "учеше" с нас. Нямам предвид, че е била необразована дотогава, нито че ни препитваше, дали сме си научили уроците. Тя изваждаше домашните енциклопедии, книги по история или други материали и ни даваше допълнителна информация по темите. Израснахме с убеждението, че ако имаш възможност, то трябва да проявиш настойчиво любопитство към света. Баща ми пък обясняваше задачи по математика, физика...На много хора това им се вижда абсурдно и смешно, но аз съм безкрайно благодарна.
77
1
 
1
 
! Отговори
boby преди 12 години
съгласна съм!!
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е известно отдавна, само не мога да си обясня идолопоклонничеството на нашите "умни" юноши (има и такава дума ГОСПОДА) пред американската пошлост. Когато основния ти източник на култура се явява продукцията на Холивуд и с посредствените си знания се опитваш да филтрираш информацията в "ГУГЛЕТО" то да ОРФЕЙ е ***, Спартанците са открили епилацията и прашките, че не е Гогол, Google и т.н
75
2
 
7
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
И детето ми смята, че името е "Иван Гог", но е само на 3,5 години... :-)
74
1
 
0
 
! Отговори
jan преди 12 години
Няма да му дойде. Генното обременяване е страшна работа.
73
7
 
5
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Ти сам достигна до истината-"ако турците имаха повече акъл"!!Е,заради пустия му акъл Щатите и Западните нации са на върха!!!Нищо че не знаят кой е Бетовен и какво е Титаник!И като плюеш по англичаните,не забравяй че Титаник е построен в Белфаст а не в Ленинглад!Между другото-руснаците,нали са умни,след като СССР се разпадна,още нямат док да си построят самолетоносач.Последният им е строен в гр.Николаев на Черно море,който сега е в Украйна!
72
2
 
2
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
Чак пък да умре?И *** като 94 имат право да живеят. Аз бих препоръчал един здрав бой по главата. Може и да му дойде акъла.
71
7
 
34
 
! Отговори
voodoo преди 12 години
А как е тук.Ако попитат БГ идиотчетата кой са Левски и Ботев 80% ще отговорят футболни отбори.А ако ги попитат какво е Васил Левски повечето ще отговорят Национален стадион където ще пее Лейди ГаГа.
70
8
 
30
 
! Отговори
До 94 преди 12 години
Оф, тоя па, като говорим срещу Америка и значи сме комунисти - пък ми говори за промити мозъци. *** си, ама много си ***, дори нямам дума да опиша. Направи услуга на всички от вида хомо сапиенс и ***.
69
41
 
15
 
! Отговори
crux преди 12 години
*** пак се пенят срещу Америка. Абе, щом са толкова *** и прости американците, защо давате мило и драго да изпратите детето да учи в Харвард или Йеил или който и да е американски университет? Що не ги пращате в МГУ имени Ломоносова? Що не си купувате лади, а джипове и шевролети? Що никой не си и помисля да емигрира в Русия, а желаещите да я напуснат са милиони, а за Зелена карта кандидатстват хора от целия свят?Аман от промити комунистически мозъци!
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лапетата не са виновни ,че образованието е скапано и филмите *** . Не знаели ,че Титаник е действителен случай , голяма работа , след още 100 години никой няма да го помни дори от така наречените интелектуалци . Относно Бетовен - сами виждате каква музика е на мода в момента и какви "музиканти" я правят . Така че , какво са виновни децата ,че поколението им има ялово образование , а медиите ги заливат с помия ?А днеса да си наемат редактори ,че и те са едни умници .