Всеки седми чака края на света през 2012

15% вярват, че ще станат свидетели на апокалипсис
2 май 2012 18:11,
86
Всеки седми чака края на света през 2012
Тълкуванията на календара може и да са грешни. Снимка: Reuters

Близо 15% от хората смятат, че могат да станат свидетели на края на света, сочи проучване, цитирано от Ройтерс.

10 на сто пък вярват, че календарът на маите, който свършва на 21 декември 2012 година, може да се окаже верен.

Краят на календара на маите, който обхваща около 5125 години, стана причина за тълкувания и внушения, че краят на календара отбелязва края на света.

Всеки седми смята, че краят на света наближава, независимо дали причина за апокалипсиса ще настъпи от ръката на Господ, вследствие на природно бедствие или политическо събитие, обяснява ръководителят на проучването Керън Готфрид.

По думите на Гофрит възможно е големият медиен шум, който се вдигна около календара на маите също да влияе на мнението на хората. Той допълва, че някои изследователи на маите оспорват това тълкуване.

Отговорите в международното изследване, обхванало 16 262 души в над 20 страни, варират, като едва 6% от французите смятат, че Армагедон е неизбежен в живота им, докато това се отнася за 22 на сто от жителите на Турция и САЩ.

Само 7 на сто от белгийците и 8 на сто от британците се страхуват, че краят на света ще настъпи през живота им.

Около 10 на сто от запитаните заявили, че се страхуват или са обезпокоени от неизбежен край на света през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
6
 
! Отговори
премествач преди 11 години
Аз пък чакам поредната вълнуваща новина (особено за Кардашиян), че да си го преместя.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 79. Няма господ който да ми казва.Какво правя и как го правя си е лично мой избор и е продиктувано от начина ми на мислене, възпитанието ми, и опита ми натрупан през времето.Който прави добрина, заради страх от ад или в името на някакъв бог - значи не е истински добър, защото мотивите му са робски.Чудесно е да правиш добро - но да идва от самия теб, а не от страх от вечен огън - тогава може да получиш адмирациите ми. За сега получаваш само минус за тесногръди възгледи.
64
1
 
2
 
! Отговори
83 преди 11 години
Ходи да си пиеш хапчетата.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Из Откровението на Св. Йоан Богослов"И видях, когато Агнецът отвори един от седемте печата и чух едно от 4-те живи същества да казва като с глас от гръм : дойди и виж. И видях бял кон, и яздещият на него имаше лък и даде му се корона и той излезе побеждаващ и да победи. И когато отвори вторият печат излезе друг кон, червен, и на яздещият него се даде да отнеме мира от земята, та човеците един друг да се избиват, и даден му бе голям меч.И когато сне третият печат, видях, ето вран кон и видях на него ездач с везни в ръка. И когато сне четвъртия печат .. видях блед кон, и върху него ездач, чието име беше смърт и адът следваше подире му. И им се даде власт над четвъртата част на земята да умъртвяват с меч, и глад, с мор и със земни зверове."
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и аз чакам нашенския дупетат да почне да мисли и действа в 3 лице, мн.число - сиреч "на ползу", ама...
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едните чакат края на света, други чакат гноясалото еврейско зомби... Нямат си друга работа.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само да попитам проучване от БРИТАНСКИ УЧЕНИ ли е ?
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички ще умрем, дали накуп или по един по двама все тая само ГОСПОД Е ГОЛЯМ, затуй не вършете лоши неща. Мразете политиците демек тия дето искат да са нещо повече от останалите хора не им продавйте храна и напитки и толкова с тях нека да изпукат гладни.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич не ми е жал за тия.Испанците едвам са се дотътрили с няколко корабчета -има няма 300-500 души.Половината болни от скорбут,треска,малария и кво ли още не.Били са едни изтощени хора наблъскани в малките 20-30 метрови корабчета.Че и животни са карали.Представете си кво е било.А тия са били поне 20-30 хиляди-повечето от тях здрави а и всеки ден са колели сума ти хора като животни-значи не е като да не могат да колят.И испанците са им таковали таковата.30 хил. на 200 души и да загубят.Резил!
57
0
 
8
 
! Отговори
jan преди 11 години
Дано всички пророци, които казват че ще има страхотно оредяване на земната, човешка, членска маса - т.е. хората бъркат. Ако само един е познал - жална ни майка.
56
6
 
3
 
! Отговори
777 преди 11 години
АПОКАЛИПСИСА....ЩЕ НАСТЪПИ ЗА 1/1000000000000 от секундата и просто няма да разберете че е наастъпил.....антиматериата .....ще ни погълве........отночало на 21.11.ще изчезнат звездите....но посбе мигновенно...ще се изпарим..и няма да го отрозим в интернета...хахахтова хе...
55
2
 
6
 
! Отговори
кораба-майка преди 11 години
А аз очаквам края на глупостите. Някои хора не си научиха урока след настъпването на 2000-та година. Като дойде 2013-та и се появи нова теория за края, надявам се да ви дойде акъла в главите на всички наивници.
54
1
 
6
 
! Отговори
Томас преди 11 години
А за антихрист - сигурно е, явни са белезите, че ще е скоро. Светът се води умишлено към анархия и в един момент ще кажат - "повече така не може, трябва общо управление на света, общ контрол, иначе цивилизацията изчезва ще принудят страните по света да предадат суверенитета си на един човек и когато този човек въдвори уж временен мир и седне в Соломоновия храм и се обяви за бог нещата ще са съвсем ясни. Може да минат няколко години докато това се развие - или 20-30. Ще видим вероятно.
53
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
71испанците са избивали - но всъщност няколко века преди испанците да отидат там - държавата на маите е била западнала - маите са имали период, когато са били много по-развити. Като дете много обичах да чета и любимите ми книги бяха точно за древните цивилизации - и то главно за цивилизациите на южна америка - маите, инките, ацтеките.
52
0
 
23
 
! Отговори
4*4 преди 11 години
той апокалипсиса започна-безработица,мизерия,глад...
51
1
 
4
 
! Отговори
Томас преди 11 години
63Той просто се заяжда, но ако поиска може да види истината - ясно е написана в Библията63Основната част от маите са били изчезнали още около хилядната година, по неизвестни и до сега причини - били са останали някакви остатъци от тях - слаби.
50
0
 
8
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Само 15 процента? Аз пък си мислех, че *** сме доста повече...
49
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
56Не е така както си го писал - 42 месеца от появата официално на антихрист и сядането му в соломоновия храм в Йерусалим - когато се обяви за бог и почне да преследва хората, които не му се покорят - от тогава брой 42 месеца.
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе как не разбраха всички какво ще стане?Ще се почне едно рязане на глави на политици и богаташи,на банкери и престъпници и всички лоши ще бъдат заклани от добрите,като на жертвоприношение.Ще настъпи ноев ред с ''Крумови''закони.Честността ще е на почит и знанието.Няма да има войни за енергия както е сега.Ще има ток за всички без пари.Има нови технологии,които ще разбият монопола на самозабравилата се върхушка в света.Война за справедливост ще има!
47
3
 
3
 
! Отговори
аутсайдер преди 11 години
Към 47:Магнитното поле отслабва, но и вибрациите на земята се повишават, не всеки ще може да се адаптира към новата им честота. И Марияна Везнева, и Сергей Лазаров, казват, че житните кръгове са дело на извънземен разум. Иначе декември 2012 ще си мине горе-долу нормално (коя ли нова апокалиптична дата ще измислят след това?), но природните и социални бедствия ще зачестяват. Много хора ще загинат, и е възможно след време населението на земята да почне да намалява (земята сега е пренаселена!).