Колебаещите се младоженки се развеждат 4 г. след сватбата

Дамите трябва да помислят, преди да се запътят към олтара
Обновена: 18 сеп 2012 14:59 | 17 сеп 2012 13:56, Петя Славова
12
Колебаещите се младоженки се развеждат 4 г. след сватбата
Снимка: Reuters

Младоженките, които се колебят преди сватбата, може би е по-добре изобщо да не рискуват. Според американско изследване жените, които не са сигурни във вричането във вечна вярност и се колебаят преди церемонията, се развеждат на четвъртата година след брака, пише агенция ЮПИ.

Авторът на изследването Джъстин Лавнър от университета в Калифорния констатирал, че предбрачните съмнения, особено сред женския пол, вещаят по-висок процент разводи и по-малко удовлетворение от брака години след това.

Проучването обхванало 232 младоженски двойки в Лос Анджелис. Експерти проследили техния живот от деня на венчавката им до четири години след това. Те отговаряли на въпросници на всеки 6 месеца. Средната възраст на новобрачните била 27 години за съпрузите и 25 години за съпругите.

В първото интервю анкетираните били запитани дали са се колебали преди сватбения ден. 47 на сто от младоженците и 38 на сто от младоженките отговорили утвърдително. И ако при жените по-рядко възниквали съмнения относно правилността на брачния им избор, то последствията от техните колебания били доста по-тежки, отбелязва БТА.

Проучването установило, че 19 на сто от съмняващите се младоженки били разведени на четвъртата година от брака си.

А при булките, които твърдо вярвали в избора си преди сватбата, процентът разведени на четвъртата година бил над два пъти по-малък - 8 на сто. При мъжете 14 на сто от съмняващите се младоженци били вече разведени на четвъртата година, а само 9 на сто - твърдо вярващите, че са завели пред олтара жената на живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ВЕЧНА ВЯРНОСТ" ! КАКВИ СА ТЕЗИ ФАНТАЗИИ ! ДОРИ И НЯКОЙ ДА ИЗТЪРПИ ,ТОВА Е НАПРАВО НАСИЛА ЗАРАДИ СТРАХА ОТ ПРОВИНЕНИЕ,СТРАХ ОТ ОТИВАНЕ В "АДА",СТРАХ ДА НЕ ЧУЕ ПОЛОВИНКАТА ,ДА НЕ ЧУЯТ СЪСЕДИТЕ ,А НЕ ЧЕ НЕ МУ /Й/ СЕ ИСКА ЧУЖДО !
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ...Миличкия ти от кога не си правил се.с! Само с теория нищо не става.Да ти кажа на 28 съм и може да ме видиш и да прецениш дали съм извън гаранция :D. Такива философи като теб нямат жена но пък за сметка на това имат мазоли и на двете ръце-и не са от работа!
5
6
 
8
 
! Отговори
до № 6 преди 11 години
Биологичните закони важат и за двата пола, а ти се заблуждавай, че не си стар. :D
4
3
 
16
 
! Отговори
... преди 11 години
Трябва да се женят хората! Семейството е най-прекрасното нещо!
3
30
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
Нека си се колебаят! Ама требе да имат едно наум, че след 25 тата им годинка им пада гаранцииката на жените! След това са извън гаранционен срок още годинка две и после при положение, че има 18 годишни цепенячета, абе нека дсе колебаят! :)
2
10
 
27
 
! Отговори
панайот преди 11 години
Аз 3 години след сватбата се колебаех и накрая теглих една наденица на комшийката!
1
4
 
21
 
! Отговори
Така е преди 11 години
За съжаление е абсолютно вярна статията. Те и да не се колебаят - колко разведени и разделени познати от дългогодишни връзки познавам, не е истина. Има ли съмнения - шУта (и от двете страни). Колкото по-рано, толкова по-добре, че живота си минава.