Експерти насрочиха нова дата на апокалипсиса

Според викингският фолклор той настъпва след стотина дни
15 ное 2013 22:51, Петя Славова
31
Експерти насрочиха нова дата на апокалипсиса
Снимка: Reuters

След като човечеството преживя 2013 г., когато приключваше календара на маите, ето, че дойде ред да се насрочи поредният апокалипсис.

Според някои това събитие ни очаква след стотина дни и според викингският фолклор трябва да настъпи на 22 февруари 2014 година, пише в. "Дейли мейл".

Според древните предания на този ден бог Один трябва да бъде убит от вълка Фенрир. Викингският свършек на света е наречен "Рагнарок", което в превод означава "Гибелта на боговете", пише БТА. Но преди кончината на върховното божество Один, щяла да настъпи "зимата на зимите".

Според фолклора на викингите щяло да има три последователни люти зими, без лета помежду им. Тогава всякакъв морал сред хората щял да изчезне и те щели да се изтребят помежду си, с което започвало началото на края.

Вълкът Скол ще погълне Слънцето, а брат му Хати ще се нагости с Луната. Звездите ще изчезнат от небосклона, а Земята ще потъне във вечен мрак, с което ще бъде белязана кончината й. Експертите изчислиха, че тези драматични събития трябва да се случат на 22 февруари 2014 година.

Один ще бъде убит от вълка Фенрир и от другите "богове на сътворението". Ще има големи земетресения, а след като загине, Земята ще изчезне. На нейно място ще дойде друг един утопичен свят, изпълнен с богатства и благини, вярвали викингите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
...А за оня ден или час никой не знае,нито ангелите на небесата,нито Синът,а само Отец.Внимавайте,бъдете будни и се молете,;понеже не знаете,кога ще настане времето..../МАРК 13:32-33/
27
1
 
7
 
! Отговори
местен преди 10 години
Според календара на траките, първо ще таковаме календара на северняците, пък после ще му ударим пийване и хапване, пък тогава апокалипсиса сам ще си дойде за няколко часа.Бе чакани живот, та дрънка.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв апокалипсис бе турчин още не е родил
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЙДЕ ДА СЕ СВЪРШВА ПО-БЪРЗО! Е*ЕМ ТИ И ЖИВОТА!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Психо"+"Нощен труд"+"Блясък" +"Днес" - няма разлика. Тия редактори на подобни статии ако ги изгоните, моше и да излезете от тая графа. Все повече се убеждавам, че няма да чета Днес.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия май са гледали много филми :D
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА ДА ИМА АПОКАЛИПСИС. ЩЕ ИМА РЕСТАРТ НА КОМПА. А В НАЙ ЛОШИЯТ СЛУЧАЙ И ПРЕИНСТАЛ НА УЙНДОСА. САМО ТАКА СИСТЕМАТА ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ВИРУСИ И БАЦИЛИ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КОМПА ЩЕ ЦЕПИ И ЩЕ БОКСУВА НА ЕДНО МЯСТО.
21
1
 
30
 
! Отговори
i007 преди 10 години
Апокалипсиса в България отдавна е започнал и на дали някога ще приключи благодарение на всички управляващи до сега без изключение,
20
24
 
20
 
! Отговори
Ще преди 10 години
Ще дойде червеният *** Борисов...
19
0
 
19
 
! Отговори
прозяв преди 10 години
Тъкмо си мислех, че скоро не е имало свършек на света...Ама тия от вестника нещо са се объркали - на маите календара изтече на 21.12.2012, а не през 2013... нещо не си водят добре статистиката на апокалипсисите.
18
7
 
28
 
! Отговори
2013 преди 10 години
До Lavender: експерти като в експертния кабинет на Орешарски ;)
17
1
 
29
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Кажете само кога да започнем да бягаме по улиците, крещейки от ужас.
16
2
 
31
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
На вестници като "Дейли мейл" или пък "Сън" не може много да се вярва - те са нещо като сбора на "Психо"+"Нощен труд"+"Блясък"
15
1
 
22
 
! Отговори
Lavender преди 10 години
... И замениха "учените" с "експерти"... Малко по достоверно изглежда.... Ама експерти по какво....
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема с Календара стои в далеч по-друга плоскост и там катастрофата е налице. Но там вдяването на конеца в иглата е като да търсиш игла в купа сено - практически невъзможно. Така че спестете трепетите в съня си. А за по-любознателните ето нещичко ;-). youtube/watch?v=QMkb8RV9JHU П.П. Комунизма след като идва на власт превключва календарите, както на Русия, така и на Китай към Грегорианския :-)))
13
1
 
32
 
! Отговори
Гого Идиото преди 10 години
След маите и викингите индва ред да смятаме по календара на племето нгонго....
12
1
 
7
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Maite,vikingite posle koi znae kakvi oshte civilizacii shte izlyazat no hubavoto e che svetut shte chaka mnogo dulgo za takiva kraishta zashtoto predskazaniyata na bulgarskiyat narod za sledvasht krai shte e sled cyala vechnost.NE E LI HUBAVO???
11
1
 
32
 
! Отговори
2013 преди 10 години
Е много късно го съобщават. Кога да се напишат хиляди книги за будали, че и Холивуд дори няма да може да отреагира за стотина дена.
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С разни такива "новини" и разни шоута и реалита трябва да се разсее вниманието на хората от истинските им проблеми, които им "вземат въздуха"...
9
1
 
10
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Golyama opasnost tozi krai idvashe pochti vsyaka godina a ot tuk na tatuk shte idva vseki mesec.