Създадоха шрифт, вдъхновен от Чавес

Автори са група "антиимпериалисти"
29 юли 2014 20:23,
4
Създадоха шрифт, вдъхновен от Чавес
Снимка: Reuters

Привърженици на покойния президент на Венецуела Уго Чавес са открили новаторски начин да запазят паметта му жива - създавайки шрифт, вдъхновен от почерка на Ел Команданте, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Отличителният шрифт "ЧавесПро" е създаден от група млади "антиимпериалисти" по случай 28 юли - 60-годишнината от рождението на политика.

Венецуелците добре познават почерка на Уго Чавес - по националната телевизия социалистическият лидер с часове пише и чертае върху дъски и хартия, за да обяснява политиката си и да развива идеите си. Почеркът му в "социалистическо червено" краси тениски, бейзболни шапки и стените на сгради във Венецуела.

Новият шрифт, вдъхновен от почерка на Ел Команданте, може да бъде изтеглен безплатно от сайта на създателите му от "Creative Trench". За да дигатилизират почерка на покойния лидер, те са използвали писма, които Чавес е писал, докато се е намирал в затвора заради провалил се опит за преврат.

"Страхотен подарък", гласят възторжени отзиви на чависти в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
God преди 9 години
Сега венецуелците да напишат с новият шрифт "Гладни сме", че току-виж управляващите ги социалисти-чависти разберат какво е истинското положение в страната.
3
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Оффффффф...... !
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако толкова искаше да го видиш, щеше да го намериш.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покажете шрифта, де!