Хората са най-щастливи, когато обсъждат спомените си

Това ги зарежда дори повече от секса и хапването на шоколад
4 сеп 2014 10:53,
2
Хората са най-щастливи, когато обсъждат спомените си
Снимка: Архив Reuters

Обсъждането на приятни спомени дава по-голям емоционален заряд на хората, отколкото сексът и шоколадът, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души от сайта Lifetile.

Допитването разкрива, че 80 на сто от анкетираните са най-щастливи, когато си припомнят и обсъждат с близки и приятели "доброто старо време".

Връщането в миналото осигурява по-мощен и продължителен емоционален заряд за 45 процента от хората. За сравнение - сексът оказва подобно въздействие върху 38 процента от анкетираните, а шоколадът се оказва емоционално зареждащ за едва 17 процента от тях.

На въпрос кой спомен ги прави най-щастливи, 45 процента от участниците в допитването са посочили раждането на децата им. Следват приятните почивки, запознанството с партньора, празниците, рождените дни и други чествания, и сватбата.

Само 11 процента от анкетираните са посочили като приятен спомен дните, прекарани в училище.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За раждането на дете - не знам, още не ми се е случило.Но от всички спомени, най-много ме зареждат с положителни емоции тези от гимназията, когато ние, глупачетата, бързахме да пораснем и мислехме, че сме нещастни поради родителската опека и усърдието на учителите да въдворяват ред и да ни накарат да учим повече.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яденето на шоколад не може да ни зарежда с позитивна енергия. Пиенето на алкохол си е къде-къде по-зареждащо.А класацията на вечно умните великобрритански учени няма и да я коментирам. Секс спомени и ядене са три съвсем различни неща.