Проститутките в Амстердам ще получат дял от бордеите

Властите търсят кой да купи 5 сгради за жриците на любовта
6 фев 2015 13:15,
25
Проститутките в Амстердам ще получат дял от бордеите
Снимка: Архив Reuters

Амстердамските власти търсят инвеститор, който да купи 5 сгради, в които сексуалните труженички да упражняват професията си и да могат да имат дялове от собствеността, съобщава Ройтерс.

Понастоящем проститутките в града работят индивидуално, като взимат под наем витрините, на които показват телата си. Но тази система ги прави подвластни на сводниците.

Градските власти считат, че проститутките ще са в по-голяма безопасност, ако могат да работят в сдружение в бордеи, управлявани от тях самите. Фондацията HVO-Querido, която преподава бизнес умения на сексуалните труженички, ще им помага в новото начинание.

"Търсим трета страна, социален мениджър, която да купи тези сгради и да ги управлява съвместно с проститутките", заяви говорителят на организацията Яспер Карман.

По неговите думи, ако не се намери инвеститор, самата градска управа трябва да се ангажира със закупуването на сградите.

Карман сподели, че сексуалните труженички настоявали да имат дял в управлението на бизнеса си. Те щели да гарантират стабилни доходи на ангажиралата се с тях трета страна.

Петте сгради в квартала с червените фенери в Амстердам ще предложат 19 места за работа на около 50 проститутки. Тази зона привлича многобройни туристи, но мнозина жители на града се противопоставят на лошия имидж, който съпътства тяхната дейност.

През изминалите години много бордеи бяха изкупени от общинските власти и бяха превърнати в магазини. Но организациите, защитаващи правата на проститутките, възроптаха срещу тези практики. По-малкото витрини под наем качиха наемите им. Това принуди много секс труженички отново да излязат на улицата, което ги прави по-уязвими и зависими от сводници.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
АмстерДамо преди 9 години
Момичетата от витрините са класа над двата крокодила от снимката, и си сигурен, че са чисти и проверени. Най-красивите разбира се работят като компаньонки и струват повече от нормалните 200 е/ч.Но ако имаш чар и говориш свободно английски, нямаш никакъв проблем да си намериш хубаво момиче за без пари(едно-две питиета в бара), и ще чукаш два пъти и ще се гушкате през ноща, а ако се представиш добре пак ще те търси.
16
3
 
9
 
! Отговори
ползвател преди 9 години
Нормални хора ги ползваме. Жените ни остаряват и погрознявват. Трябва ли да разваляме семействата си заради секс? Тези момичета имат и социална функция, ако искате вярвайте!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До minchoАбе не е ли някоя наша мургавелка,да ти замиришена кадеш,на вкиснато или на развалена риба,не ми я хвали!
14
1
 
3
 
! Отговори
do 9 преди 9 години
Е щом за теб всяка хубава жена в клуба е ***, значи си много зле. А и ходиш да питаш?!?! Явно малко бой си ял, щом правиш такива простотии. Проститутките сами си търсят или им търсят клиенти. Ако има такива по клубовете, питай оправата, не жените директно. Иначе много бой ще ядеш, ама много. Просто не си попаднал на правилния, който да ти строши и ръцете и краката.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проститутките няма да изчезнат. Това не случайно е най-древната професия, която е изтържала хиляди години и ще я има, докато има човечество. Това ни е природата. Горели са ги, убивали са ги с камъни, но ги има все още. Така, че по-добре да се извлекат ползите от тази професия. Обществото се прави на много морално, само че хората, които подържат проститутките са част от това общество!!! С две думи лицемерие. Аз лично съм за узаконяването на проституцията и да си плащат и данъци и здравни.
12
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Кукуруку"... Грозденцето е кисело, а брато!..."Абе ти сериозно ли...?
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв *** трябва да си за да ползваш тези ***. Тези дето още не са станали човеци и си седят в маймунския стадии може да са доволни, но човек уважаващ себе си не би стъпил там. Все едно понеже си много жаден да пиеш вода в чаша извадена от ***.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези си плащат данъците, че и касова бележка дават!!!Да правят квото щат и който иска да ги ползва на мен са ми малко гнусни щото кой знае с кви типове са се барали!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масовата приватизация ги налази и тях!Дано е по-добра от нашата, щото тук работниците в повечето случаи пиха по една чешмяна вода.
8
8
 
12
 
! Отговори
mincho преди 9 години
Преди време бях в Амстердам и пробвах две ***. Няма такъв кеф! Мацките са поддържани, стегнати, чистоплътни и мили. Съветвам всички млади и неангажирани мъже да отидат и да пробват.
7
5
 
14
 
! Отговори
Суека преди 9 години
Ако имах пари щях да си купя такъв бардак :) бизнес като бизнес (работа като работа) и тук трябва да се легализира и да има здравен контрол , качество , без посредници !
6
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Хубавелките там не са на витрините. В кой да е нощен клуб или бар си харесваш момиче и само питаш колко. Обаче са няколко пъти по скъпи а и веднъж бях сгрешил да питам на един гаджето та стана малък проблем. За щастие се случва доста и не го взимат толкова на вътре. :)
5
4
 
9
 
! Отговори
Кукуруку преди 9 години
До Ха хаГрозденцето е кисело, а брато!
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
па много шишкави бе.като слоници са
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То като в парламента!
2
2
 
14
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 9 години
Истински холандски капитализъм.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо като РМД-та ли ще правят?!Да не са идвали у нас на обмяна на опит?