Пие ти се, та чак ти се плаче! Апликация бори жаждата

Хит приложението за смартфони е дело на австралийци
Обновена: 3 май 2015 11:47 | 3 май 2015 11:33,
16
Пие ти се, та чак ти се плаче! Апликация бори жаждата
Снимка: Reuters

Австралийци са създали ново приложение за смартфони, което ще помага на любителите на чашката да потискат желанието си да пият, пише в. "Хералд сън".

Апликацията диагностицира алкохолните навици на собственика на смартфона и отчита дали те са здравословни, рискови или опасни.

В зависимост от отчетеното, приложението предлага различни предизвикателства, които потребителят може да изпълни, вместо да посяга към чашката - например да посети караоке бар в трезво състояние, да излезе на "безалкохолна среща" или да предложи услугите си като шофьор на приятел, който планира да купонясва.

"Новата апликация ще помогне на хората по-лесно и бързо да се справят с поривите си за пиене - само с едно докосване на смартфона. Хората не само в Австралия, но и по цял свят имат нужда от помощ, за да променят алкохолните си навици", казва Крис Рейн, учредител на инициативата Hello Sunday Morning, чиято цел е да окуражи австралийците да пият по-малко.

Приложението също така дава възможност на потребителите да проверят колко други хора в близката кръчма или клуб са решили да кажат "не" на алкохола и да изпълняват същите предизвикателства като тях.


 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Като ми се доработи-сядам и чакам да ми мине.Като ми се допие-ставам и почвам да работя.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Автора май вече се е апликирал !!!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пия пия пия сутришна ракияяяяяяяя
4
2
 
15
 
! Отговори
ЖороПърви преди 7 години
За какво ми е такъв смартфон- на мен като ми се пие- се отправям към кръчмата...
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън, дрън! Я НАЗДРАВЕ!
2
5
 
22
 
! Отговори
CC преди 7 години
Апликация - пак ли продължавате с глупостите си. Не се ли научихте че апликация са изрязани от хартия фигури залепени върху друга хартия, правихме ги в училище от цветни блокчета. А това е ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИЛОЖЕНИЕ, ПРИЛОЖЕНИЕ, НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПРЕВЕЖДАТЕ ......П Р А В И Л Н О!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам апликация, която да изчислява колко още мога да изпия.