3D мостове в Амстердам! "Нарисувани" във въздуха

Металът се загрява до 1500 градуса, за да може да се владее
16 юни 2015 17:52,
26
3D мостове в Амстердам! "Нарисувани" във въздуха
Снимка: digitaltrends.com

Амстердам се опитва да докаже, че нищо не е извън границите на 3D-печата. Компанията MX3D направи смел опит да "нарисува" мост чрез принтиране. А той се оказа особено впечатляващ, тъй като машината строи буквално във въздуха, като създава болтове и плоскости, които сама си заварява и сглобява.

Машината започва да строи моста от едната страна на канала, като създава, плъзгайки се, железен път под себе си. Когато стигне до средата роботът спира и трябва да бъде преместен от другата страна, където прави същото до съединяването на двете половини, пише Huffingtonpost.com.

Принтерът загрява метала до 1500 градуса по Целзий, за да може да го владее във въздуха.

Ако всичко върви по план, след завършването си този мост ще докаже, че 3D печатът навлиза в света на мащабните конструкции и устойчиви материали, като същевременно позволява безпрецедентна свобода на формата на изделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чист монтаж и измама е това клипче :)
6
5
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Тоз ултра-мега-хопер-гига-тера-супер-дупер дивайс ше да е чиста проба заваръчен апарат MIG-MAG. Казано по нашенски - телоподаващо с це-о. За това съдя по странната пръчковидна форма на опорите и настилката. На клипчето не се виждат макарите със заваръчна тел, маркучите за защитния газ и захранващите кабели. Клипчето прилича на анимация. Друг проблем е якостта на "наплютия" метал - нито закалка, нито легиране...P.S.Валерия, това чудо работи БЕЗ БОЛТОВЕ И ПЛОСКОСТИ!
5
4
 
13
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
Да му мислят строителните компании и предприемачи! -)))))))))Предполагам, че услугите на 3D принтерите ще навлезе във всички области и сфери в живота - медицина, машитостроене, корабостроене, авиация, космос, строителство.... фантастиката се превръща в реалност. -)
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То всъщност препирнята идва от измисленото заглавие, а не че омаловажаваме постижението на холандците."3D мостове в Амстердам!". Аз 2Д мостове съм виждал само на кино и на картина...Просто трябваше да напишете "Принтирани мостове в Амстердам" например.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До hmmТе тия "Д" тата са ги измислили за такива като нас. Да се впечатляват да охкат и да пляскат с ръчички
2
2
 
14
 
! Отговори
hmm преди 8 години
Виждам че има коментари от хора които разбират... Момчета когато видим ваше клипче на машинка създаваща мосчета като този който гледахме може да си ги наричате както искате дотогава хората които са ги създали могат да си им викат 3Д принтери...:)
1
12
 
9
 
! Отговори
До Одисей преди 8 години
3D принтирането е измислено от Путин още през 2000 година, така че патента е на Путин.