Ако прекалявате с алкохола, вдигнете сватба

Бракът помага на зависимите, смятат експерти
4 авг 2015 21:39, Петя Славова
8
Ако прекалявате с алкохола, вдигнете сватба
Снимка: архив, Reuters

Сключването на брак помага и на най-закоравелите алкохолици да пият по-малко, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Заставането пред олтара може да се използва от психолозите за справянето с тежкия порок, който много трудно се лекува, твърди Матю Ли от университета в Мисури. При новобрачните алкохолици се наблюдавал съществен спад в консумацията на спиртни напитки.

При сключването на брак настъпват поведенчески изменения във връзка с новата роля, която поема партньорът в семейството. Получава се несъвместимост със старите навици, което може да послужи като спасителна сламка за пристрастените към алкохола да се освободят от своята зависимост.

Американските учени анализирали голям масив от данни за това как се променя консумацията на алкохол след брака при хора на възраст между 18 и 40 гадини. Около 50 процента от изследваните били деца на алкохолици.

От направените изводи проличало, че сключването на брак не само снижава консумацията на алкохол, но помага и на тези, които са имали тежки проблеми с пиенето преди него.

Новите открития ще помогнат на лекарите в изготвянето на по-целенасочени индивидуални терапии за лечението на алкохолизма, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бракалкохолици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
. преди 8 години
Ако се ожениш за алкохолик няма начин да спре.Ако ти си алкохоличка и се ожениш за алкохолик двамата ще продължите да бъдете алкохолици.Ако си алкохолик нито жена, нито мъж могат да те откажат от неспособността ти да бъдеш това, което си без бариерите,които явно падат след като пийнеш или се натряскаш,не може да те откаже от скуката, от мъката,от самотата,от липсата на любов, признание и вдъхновение за живот. Всичко това се прикрива с алкохол. Поредната бутилка=съпруг или съпруга. Нищо повече.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако прекалявате с алкохола, вдигнете сватба" . Не сватба, вече е модерно от алкохол да се преминава на твърди наркотици. В софия отдавна го практикуват симпатизантите на НПО- тата.
4
1
 
7
 
! Отговори
Потърпевша преди 8 години
Изобщо не съм съгласна! Бракът ми се разпадна в следствие на алкохола при мъжо! Трябва лечение с психолог и осъзнаване на проблема, а не да подтикват хората към нещастен семеен живот!
3
1
 
6
 
! Отговори
Брат Вурст преди 8 години
Не е вярно!
2
0
 
7
 
! Отговори
бубс преди 8 години
Ми то как да се оженя кат каките не ме харесват ;)
1
0
 
15
 
! Отговори
az sum si az преди 8 години
Е, аз се ожених и се пропих повече, макар че, съм щастлив!!!