Отчаян, но дружелюбен кит ''помоли'' рибари за помощ

Нежният гигант се оплел в найлонови торби и рибарски мрежи
13 авг 2015 18:00,
35
Отчаян, но дружелюбен кит ''помоли'' рибари за помощ
Снимка: кадър от Facebook

Как ще се почувствате, ако кротко си ловите риба в морето и изведнъж се появи кит? Е, това са изпитали няколко австралийски рибари, за които съобщава ''Дейли Мейл''.

Иван Искендериан излязъл на риболов с приятели покрай Сидни, когато се появил голям кит. Дружелюбното животно приближило лодката, обикаляло я няколко пъти, минавало и под нея.

Големият морски обитател бил покрит с лепкаво вещество по гърба и имал множество оплели се найлонови торбички, както и рибарски куки под устата му.

Хора, стоящи на лодка, която се е намирала съвсем наблизо, дори заснели на видео опитите на кита да се освободи.

Той първо опитал за помощ на едната лодка, но не успял, защото хората били твърде високо. След това се приближил към другата лодка и изкарал главата си над водата.

''Можеше да се види едно голямо око, което ни наблюдаваше. Със сигурност не са глупави животни!'', коментира във Facebook един от мъжете. Дори допълва, че милият гигант бил заинтересован от рибарите.

На краткото 15-секундно видео се вижда как за секунди Иван освобождава оплела се торбичка, а китът щастливо отплава обратно в морето, разплисквайки вода с опашката си за благодарност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gorkoto jivotno dano da sa go pisnali da si pluva. Kita ok li e ili gradovete schte go rasgasovat
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност ако имаха крака и ръце щяха да са избягали от нас :D
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има такъв случай и с делфин, мн по-умни са отколкото човек предполага, те даже са си цяла разумна цивилизация в нехуманоидна форма, която използва телепатия за комуникация, съзнанието им работи на една честота и си предават мисловни модели под формата на енергийни импулси, отделно си цвърчат за пред хората и човека си мисли, че това е единственият им начин на общуване, казвал съм го и преди, ако имаха крака и ръце, вече щяха да са обиколили галактиката :D
2
0
 
45
 
! Отговори
mda преди 8 години
Невероятни животни.. Един от най-запомнящите ми преживявания беше да плувам с майка и бебе гърбати китове... Не мога да не призная че изпитах голям страх. самите размери на тези животни е просто труден за възприятие... За жалост човека все повече ги избутва от естествената им среда...
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dushichka ogromna dobre, che sa mu pomognali