Да ти писне от хазяина и да се изнесеш... във влака

Как една германска студентка избра да живее във влак
26 авг 2015 19:38,
33
Да ти писне от хазяина и да се изнесеш... във влака
Леони си е у дома: Снимка: Felix Mayr

Когато останалите пътници стигнат дестинацията си, напускат влака, за да отидат вкъщи. Това обаче не важи за Леони Мюлер, която остава. Защото тя вече е вкъщи. Влакът е нейният истински дом и на нея това ѝ харесва.

Леони е студентка в Германия и през пролетта се е отказала от апартамента. ''Всичко започна с един спор с хазяина ми'', разказва момичето пред ''Вашингтон пост''. ''Веднага реших, че не искам повече да живея там – и тогава осъзнах, че всъщност не искам занапред да живея където и да било''.

Вместо това, тя си купува абонамент, който ѝ позволява да пътува на всеки влак в страната безплатно. Сега Леони мие косата си в банята на влака и пише университетските си задания, докато влакът пътува през германските провинции с 300 км в час.

Тя казва, че се радва на свободата, която ѝ дава това. ''Наистина се чувствам у дома, с влаковете мога да посетя толкова много приятели и градове. Сякаш постоянно съм във ваканция!'', ентусиазирано разказва момичето.

Необичайното ''местожителство'' на 23-годишната студентка ѝ печели внимание в Германия и се появява по телевизии и новинарски сайтове. '

'Аз чета, пиша, гледам живописни гледки през прозореца и постоянно се срещам с приятни хора. Винаги има какво да правиш във влака'', обобщава начина си на живот Леони.

Откакто е рискувала с решението си, Мюлер събира всички свои вещи в една раница – дрехи, таблета си, документи за университета и малка чантичка с козметика.

С избора си да живее на влак тя тотално опровергава скорошни проучвания, които твърдят, че дългите пътувания ни убиват. Не само не я убиват, а я стабилизират финансово – едногодишният ѝ абонамент за влака е около 330 евро, докато едномесечният ѝ наем е бил 400 евро. Въпреки това тя твърди, че решението ѝ не е било просто финансово.

''Искам да вдъхновя хората, да ги накарам да поставят под въпрос навиците си и нещата, които смятат за нормални'', твърди младата студентка. ''Винаги има други възможности, за които не сме предполагали. Следващото приключение е зад ъгъла, стига да искате да го намерите!''

Е, тя намира все пак някои минуси. ''Какъв е единствения проблем ли? Ами да имате звукоизолиращи слушалки се оказва жизненоважно!'', завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"и тогава осъзнах, че всъщност не искам занапред да живея където и да било''От това изречение излиза, че тази иска да умре...
20
1
 
5
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Това, че едно нещо се приема като ненормално от обществото не бива да лепва непременно етикет на луд на всеки инакомислещ. Мисля си единствено, че всеки от нас има право да направи избор как да живее. Избор също ни е да се стоим да се оплакваме или "да си гоним целите". Всеки човек трябва да се чувства свободен и съзнаващ решенията които взима. Не казвам, че разбирам това, което прави, но това си е нейния живот и на нея не и пука от това кой ще и го коментира, това е сериозен успех за личноста.
19
13
 
13
 
! Отговори
Горо преди 8 години
*** българи, какво обсъждате къде перяла и как се къпела! Алоо, кои сте вие бе, деградирала пасмина, която се унижава да бачка за 500 лева на месец, че ще дава акъл на германци! Идете вие да живеете в БДЖ, даже не във влак, ами на някоя гара в провинцията, пък тогава лайте! Един и смята парите, друг се чуди къде пере, трети пръдна докато пишеше глупости - само в държавата Кенефия!
18
0
 
1
 
! Отговори
глупав преди 8 години
ами как къде... Рейн, Майн или Дунав! ...ограничено нищожество с *** въпроси
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма карта на DB само за 300 евро на година за всички влакове в Германия, много повече е
16
4
 
9
 
! Отговори
42233 преди 8 години
След влака да се премести да живее в кашон на гарата и да диша лепило...аман от деградати....
15
3
 
5
 
! Отговори
Според статията преди 8 години
едногодишният ѝ абонамент за влака е около 330 евро, докато едномесечният ѝ наем е бил 400 евро. С парите, които е спестила, спокойно може да отиде да се изкъпе в хилтън.Иначе за прането, предполагам че има обществени перални
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости! Ползва влака да чете у учи, иначе живее при роднини и приятели. Много добре ги знам влаковете в Германия, защото живея тук и не ми стига фантазията да си представя как точно се къпе или дори подмива в тоалетната. Абе, тази е голяма мизерница общо взето.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛЗВА ВЛАКА ЗА ДА ЖИВЕЕ ПРИ БАБА СИ МАЙКА СИ И ПРИЯТЕЛЯ И!!! МОЖЕШЕ ДА СЕ НАПИШЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ПО СТАТИЯТА!И Е ПЛАТИЛА 4000 ЕВРО ЗА ГОДИШНИЯ АБОНАМЕНТ НАРИЧАЩ СЕ БАХНКАРД 100!
12
0
 
21
 
! Отговори
Георги преди 8 години
330? е на месец, при сключен годишен абонамент.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЕТО САМО ПОКАЗВА НА КАКВО НИВО СА ГЕРМАНСКИТЕ ВЛАКОВЕ!!!!!!!НО РАЗБИРА СЕ ЧОВЕК ИМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ НЕЩА ОТ ОСВЕН ЕДНА ЧАНТА!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
До н.10 преди 8 години
Просто не ги пере.
9
7
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Викам си таз явно някоя пълна отличничка или нещо подобно... Вчера гей се мъдреше тук, днес някво куче което спи по-влаковете...
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
330 евро е годишния абонамент , не месечния . Интересно колко ли би струвал годишния абонамент за БДЖ
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а като си изпере прашките ,къде ги простира ?!
6
25
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ЗАРАДИ ТАКИВА НЕМСКИ СТУДЕНТИ ГЕРМАНИЯ Е ПРИНУДЕНА ДА ДАВА ПОВЕЧЕ УБЕЖИЩА НА ЕМИГРАНТИ ОТ МЮСУЛМАНСКИТЕ СТРАНИ И НА ХРИСТИЯНИ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ! ГЕРМАНЦИТЕ МНОГО ДОБРЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ,ЧЕ С ТАКИВА СТУДЕНТИ ГЕРМАНИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ И ЗАТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЪРСИ НОРМАЛНИ ХОРА ОТ МЮСУЛМАНСКИТЕ СТРАНИ И ИЗТОЧНА ЕВРОПА ! А ТАКИВА ШАНТАВИ НЕМСКИ СТУДЕНТИ ДАЛ ГОСПОД ! ПОНЕ СЪМ ТУК И ГИ ВИЖДАМ !
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предстай си да живее в бг влак.Че то инквизицията ще е по-приятно занимание.
4
20
 
4
 
! Отговори
шантава п.утка преди 8 години
С избора си да живее на влак тя тотално опровергава скорошни проучвания, които твърдят, че дългите пътувания ни убиват.......Просто търси начини да стане публично извества ! А и постоянно във влакове има по-голям риск да стане жертва във взривен влак от ислямски терористи ,отколкото ако си живее в квартирата ! Ненормална ,квартирата й струва 400 евро ,а тя е съгласна да скита по влакове с абонаментен билен за 330 евро ! За 70 евро по-малко предпочита да е скитница ,а не нормален човек !
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като цяло спи при приятели и има-няма да изкарва 1 седмица във влака
2
1
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
дромо-манияот гр.език-дромо-път