Смели и сръчни сервитьори премериха сили

120 души тичаха с подноси в японския град Йокохама
25 ное 2015 19:38,
2
Смели и сръчни сервитьори премериха сили
Снимка: bgonair.bg

Над 120 души участваха в ежегодното състезание за сервитьори в японския пристанищен град Йокохама. Основната дисциплина в атрактивната надпревара беше надбягване с пълни подноси в ръка.

Въоръжени с претоварени табли в ръка сервитьорите трябваше да избягат най-бързо разстоянието от 300 метра без да съборят бутилката и пълните с вода чаши.

Състезанието включваше две дисциплини – индивидуална и отборна. Всеки отбор се състои от петима души, които правят по една обиколка по трасето с обща дължина от 1500 метра. А в индивидуалната дисциплина всеки от келнерите прави по една обиколка.

"Искам много да спечеля състезанието. Може да звучи странно, но точно това чувство да търсиш победата на всяка цена, е това, което прави надпреварата вълнуваща", сподели сервитьорката Хитоми Бито.

"Повечето от участниците работят в хотели в сравнение с тези, които идват от ресторанти и кафета. Моята цел е да докажа, че сме еднакво квалифицирани", коментира и келнерът Кенто Сасамото.

Надпреварата затрудни много от участниците, които трудно успяваха да балансират с напитките в подносите. Стотици местни жители дойдоха да гледат атрактивното шоу.

Идеята за оригиналната надпревара се ражда в Париж през 30-те години на миналия век, като целта е подобряване на сервитьорските умения и получаването на по-голямо признание за професията.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти не се обаждай щом нямаш представа от професията. За твое сведение 500 лв е официалната заплата за пред данъчните
1
1
 
1
 
! Отговори
gord преди 8 години
Само *** хора в бг бачкат тази професия. 500 лв месечно и шефа кара кайен.