От пищна мадама до мацка – страстна вегетарианка

Как може да се промени една жена с йога и здравословна храна
20 яну 2016 18:00,
35

Снимка: Daily Mail

Млада майка с наднормено тегло, която едва успява да ходи заради килограмите си, е описала своето драматично отслабване в Instagram, за да може и други в нейното положение да се вдъхновят и да се борят с излишните килограми.

24-годишната Ашли Мън от Грийнок, Шотландия, станала зависима от патерици, защото бедрата и тазът й не можели да издържат тежестта й - близо 102 килограма.

Тя решила да се пребори с наднорменото си тегло, след като лекари открили, че има киста с размера на пъпеш на един от яйчниците й. Така Ашли станала вегетарианка и започнала да практикува йога. Отслабнала с 35 кг и започнала да носи няколко размера по-малки дрехи.

"Гледах майки на детските площадки, които тичат и играят с децата си. Но аз толкова се срамувах от размерите си, задъхвах се съвсем бързо. Сега обаче се научих как да готвя, да ходя на фитнес, на йога", разказва младата майка пред "Дейли мейл".

Когато разбрала, че е бременна с дъщеря си Мия, Ашли започнала да използва бременността си, за да яде вредна храна. Последният месец преди раждането тя ходела с помощта на патерици. Мия се родила през януари 2014 г.

Най-лошото се случило през ноември 2014 г., когато Ашли била приета в болница с остри болки в корема. Лекарите открили кистата и се наложило да направят операция, с която да премахнат двата й яйчника.

"Беше ужасно. Бях само на 23 години, чувствах, че съм твърде млада, за да преживявам това. След операцията ми се зарекох: Няма да го правя повече!", споделя Ашли.

Партньорът на Ашли Дейвид Баркли също подкрепил любимата си и свалил 19 кг за шест месеца. Така в рамките на година двойката загубила общо окол 57 килограма, а Ашли в момента тежи 63 кг.

В началото Ашли започнала да гледа клипчета, за да се научи да готви здравословно. Започнала да следи потребители, които публикуват вегетариански рецепти.

"Скоро се запалих да коментирам под рецептите на другите, да питам как са ги приготвили и реших да превърна Instagram профила си в свой хранителен дневник. Започнах да публикувам всичко, което ям, за да съм сигурна, че няма нищо вредно", разказва Ашли.

Така започнала да качва снимки на своята метаморфоза, а хората й отговаряли с позитивни коментари.

Вижте невероятната промяна на младата жена в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз минах по този път, определено това е начинът, а не цял живот да се влачиш...буквално.
6
33
 
9
 
! Отговори
Мима преди 8 години
Още няколко кила да свали и ще стане супер аз съм 58 кг без дрехи
5
0
 
34
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Е, както писах, умерено и разнообразно хранене са предпоставката да не се стига до наднормено тяло. Вместо да се чудят хората, как да свалят по 60-80 кила, нека помислят как да не ги качват.
4
1
 
5
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Така е ..
3
1
 
55
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Не е сензация но за хората с наднормено тегло си е буквално бобеда и пример за останалите които се чудят дали ще успеят. Браво на мацката.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно все още има хора, които смятат умереното и разнообразно хранене, комбинирано със спорт за някаква сензация. Всичко е до мотивация и дисциплина.
1
3
 
43
 
! Отговори
Мак Доналдс преди 8 години
Еми хубаво. Явно връщането към нормалността се счита за сензация...