От пищна мадама до мацка – страстна вегетарианка

Как може да се промени една жена с йога и здравословна храна
20 яну 2016 18:00,
35

Снимка: Daily Mail

Млада майка с наднормено тегло, която едва успява да ходи заради килограмите си, е описала своето драматично отслабване в Instagram, за да може и други в нейното положение да се вдъхновят и да се борят с излишните килограми.

24-годишната Ашли Мън от Грийнок, Шотландия, станала зависима от патерици, защото бедрата и тазът й не можели да издържат тежестта й - близо 102 килограма.

Тя решила да се пребори с наднорменото си тегло, след като лекари открили, че има киста с размера на пъпеш на един от яйчниците й. Така Ашли станала вегетарианка и започнала да практикува йога. Отслабнала с 35 кг и започнала да носи няколко размера по-малки дрехи.

"Гледах майки на детските площадки, които тичат и играят с децата си. Но аз толкова се срамувах от размерите си, задъхвах се съвсем бързо. Сега обаче се научих как да готвя, да ходя на фитнес, на йога", разказва младата майка пред "Дейли мейл".

Когато разбрала, че е бременна с дъщеря си Мия, Ашли започнала да използва бременността си, за да яде вредна храна. Последният месец преди раждането тя ходела с помощта на патерици. Мия се родила през януари 2014 г.

Най-лошото се случило през ноември 2014 г., когато Ашли била приета в болница с остри болки в корема. Лекарите открили кистата и се наложило да направят операция, с която да премахнат двата й яйчника.

"Беше ужасно. Бях само на 23 години, чувствах, че съм твърде млада, за да преживявам това. След операцията ми се зарекох: Няма да го правя повече!", споделя Ашли.

Партньорът на Ашли Дейвид Баркли също подкрепил любимата си и свалил 19 кг за шест месеца. Така в рамките на година двойката загубила общо окол 57 килограма, а Ашли в момента тежи 63 кг.

В началото Ашли започнала да гледа клипчета, за да се научи да готви здравословно. Започнала да следи потребители, които публикуват вегетариански рецепти.

"Скоро се запалих да коментирам под рецептите на другите, да питам как са ги приготвили и реших да превърна Instagram профила си в свой хранителен дневник. Започнах да публикувам всичко, което ям, за да съм сигурна, че няма нищо вредно", разказва Ашли.

Така започнала да качва снимки на своята метаморфоза, а хората й отговаряли с позитивни коментари.

Вижте невероятната промяна на младата жена в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Тервел преди 8 години
Съпруга и изглежда добър човек. Тя самата доста е изчистила излишните тлъстини, знам че може да се направи нужни са време - няколко години хранителен режим и тренировки и човек може да измени радикално фигурата си. Не одобрявам вегетарианството обаче, вредно е а и най-хранителните по отношение на важни нутриенти храни са тези от животински произход.
26
3
 
0
 
! Отговори
венелин преди 8 години
вегетерианството е болест, не здравословен начин на живот.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на снимките виждам една кифла и дебелата и сестра, мъчещи се да заблудят интернет
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде моля ви, в инстаграм със един куп ефекти, всички са мацки
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
oscar
22
3
 
2
 
! Отговори
гост преди 8 години
Къде са кожите, които провисват след тия 35 кила надолу?Преди мъжа и е имал стегната топка, сега има шар-пей :)
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, ама като видя само някоя *** с подобни татуирани вежди и ме втриса.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шаран_БГОтдавна не сме първични или поне не би трябвало да сме. Яж всичко, но умерено и по малко и не се прави на светец, нито давай непоискани съвети. Който си е въобразил, че е по-добър от другите само и единствено чрез неядене на месо, негов проблем!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Яж само месо и протеини и пиши как се чувстваш и колко смъкна. Аман от тревопасни, вие ще сте първите изядени при първата нужда!
18
3
 
6
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Абсолютното вегетарианство не е панацея. Но най-точният отговор за ползата от плодояденето/специално, дава Луи Куне във "Водолечение".Там той обстойно разглежда устройството на човешката храносмилателна система ! Петър Димков обяснява така : плодовете и зеленчуците са първична храна, а месото е вторична,с натрупани от животното токсини.Виж "Токсемия" на д-р Дж. Тилдън. А д-р Х.Бийлер в книгата си" Храните са най-доброто Ви лечение",не отхвърля абсолютно месната храна ,НО силно я ограничава !!
17
1
 
4
 
! Отговори
Меломан преди 8 години
Тя и Адел така направи и..... си загуби гласа.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се убеждаваме, че първите две снимки са възможни дори и след драстични диети. Няма следи от увиснала кожа, целулит....как стават тези неща? На другите снимки, че е със свърх тегло, така е....но такова драстично преобразяване е възможно само, на сладникавите реклами за чудудейни хапчета за отслабване.
15
4
 
11
 
! Отговори
браво преди 8 години
Браво на мацето-изглежда страхотно. Разбира се не е за чудене ,че се свестила след като е минала на вегетариянска диета. Сега месото което се продава по магазините е пълно с хормони и всякакви средства ,каращи животните да натрупват маса.Добре ,че се е разминала само с кисти на яйчниците.
14
5
 
13
 
! Отговори
радио Ереван: преди 8 години
"Язък за хубавата жена."
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко е висока?
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не е била дебела, ами *** комплексарка!Ние искаме на меко да лежим.На дъски ще лежим в гроба!
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таз като се е засподеляла, да си каже и покаже получила ли е стрии или отпускане на кожата. Операции за изрязане правила ли е и т.н.
10
0
 
12
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Има стара приказка- " Ден със ден, година със година и човек със човек не си схождат" Т.е. всеки човек е различен и сам трябва да си е лекар! Когато не се вслушваш в собственото си тяло, плюскаш много и ядеш нездравословна храна,какво може да очакваш ? Ако на всичкото отгоре и водиш нездравословен начин на живот /сън, работни условия, обездвижване и прочие / и това години подред... Не само теглото се променя- и всички органи страдат! И най-вече ти самия, защото си едно цяло......
9
11
 
37
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
Защо се счита, че вегетарианството е здравословно?
8
3
 
23
 
! Отговори
Момо преди 8 години
А една снимка без кило грим ще видим ли?