Експеримент: Учен се гръмна с "Калашников" под вода

Той сам дърпа спусъка, с помощта на връв
27 яну 2016 19:40,
58
Експеримент: Учен се гръмна с "Калашников" под вода
Снимка: Youtube

Норвежкият физик Андреас Вал реши, вместо с лекции и статии, да демонстрира законите на природата със собственото си тяло, като опита да се простреля в корема с автомат под вода, съобщи Лента.

Автоматът "Калашников" бил инсталиран на специална стойка на няколко метра от Вал на дъното на басейн. Физикът сам стрелял, като дръпнал въженце, вързано за спусъка.

С учения не се случило нищо, защото водата е по-плътна от въздуха и скоростта на патрона пада до безопасна за човека на практика почти веднага след изстрела, пише БТА.

На забавените кадри се вижда как куршумът постепенно забавя скоростта си и дори пада, без да е достигнал тялото на Андреас.

Това не е първият рисков експеримент на младия норвежки учен. Преди време той скочи от 14 метра без осигуровка и премина през пламък, за да покаже как действа центробежната сила и как се изпарява водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
абе 51 преди 8 години
какво време му е минало на АК бе 51, повече от половината свят се бие с него- около 73 процента. Айде да си пиеш там лекарствата за склерозата и без да се изказваш неподготвен :)
44
1
 
4
 
! Отговори
ddd преди 8 години
До АнонименВярвай си, че някой ще те остави да си играеш с оръжие в казармата. Тея ги разправяй на твоите деца..........
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само глупости пишете. С КУРШУМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ ПОД ВОДА. Без значение да ли е Калашник или друго оръжие. Просто масата на куршума е много малка за да преодолее плътността на водата. Това което сте гледали в тубата е специален модел Калашник пригоден за стрелба под вода. "куршумите" му всъщност са дълги по 20см и са по-тежки. В този случай Калашникът стреля като харпун.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това оръжие не е Калашников.
41
3
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
До rrrВиждали са ама на Counter strike. По време на казармата доста стреляхме. Сега май и пари за патрони нямат. Калашпникът беше уникално оръжие. Казвам беше, защото времето му мина. Сега вече посоката на развитие на автоматичните оръжия е в съсвем друга. *И съм 100% сигурен, че ще се изредят поне 50 човека да кажат колко по- добро оръжие е спрямо всичко останалао, без дори да са виждали такова на живо.
40
3
 
3
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Много неграмотна статия. А този "учен" се пробва да стане "звезда". Аман от посредственици.Днес.бг, моля ви и нас не ни правете на такива, освен ако не целите да ни изгоните от сайта си.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До rrrДа, и това е АК-101-НАТО с подводен кожух, и без пълнител (само с един зареден патрон в затвора)
38
2
 
6
 
! Отговори
rrr преди 8 години
Вие калашник виждали ли сте!!!
37
2
 
7
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 8 години
Експериментът би бил доста по ... болезнен ако куршума набере максимална скорост във въздуха и после влезне в водата. Заради плътноста на водата(очевидно запълнила цевта) неговата скорост е десетки пъти по-малка съответно и неговата кинетична енергия.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
последно,къде кавички? Защо взимате студенти журналистика от унсс?!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е известно МНОГО отдавна и в тубата има една камара клипове с подобна демонстрация. Нищо ново, човекът просто се опитва да се направи известен.Между другото, не ползва калашник, както твърдите в заглавието.
34
10
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 години
Kalashnika e kraden ot Schmeisser ,tipicno za rusnacite , osven po ustroistvo na vodkata edva li mogat da badat kompetentni po nesto drugo
33
1
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
Явно за нашите *** всяко автоматично оръжие е Калашник :)
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Джедай МастърНа 12 години си, нали?И не си ходил в казарма, нали?Стреляли сме се с Калашников по същия начин, докато бях в казармата, както виждаш, още съм жив.
31
21
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
SIG SG 550 e оръжието. Ако беше АК, тоя щеше да е фитка, защото както е известно АК е най-мощното оръжие на земята ;)
30
4
 
4
 
! Отговори
Оня с коня преди 8 години
Куршумите от оръжие като калашника излизат от цевта с въртене около остта си и по голямо от скоростта на звука. Въртеливото движение увлича около куршума водна маса която нараства до невъобразима съпротивителна сила са по малко от десета от секундата. Ако обаче се стреля с гладкоцевно оръжие картинката щеше да е друга.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-жо Валерия ***, не ми стана ясно защо заглавието не кореспондира с текста на статията. Защото очевидно не се е гръмнал човека. Сензации ли търсим ПАК :-)
28
3
 
34
 
! Отговори
J преди 8 години
"журналиста"...да чукне в чичко GOOGLE да види що е то Калашник....снимков материал колкото искаш....кой Ви каза,че имате познанията и компетенциите за да пишете ...некомпетентни дървояди
27
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от Днес.бг са мноооого прости.Пишещите стати тук са ги събира като Боко по кръстовища в провинцията.
26
2
 
34
 
! Отговори
мен преди 8 години
Валерия *** е виждала калашник през крив макарон. За втори път в рамките на 2 часа чета бисери в този сайт. Не знам редакторите ви де спят. Или и те са грамотни като списвачите. Жалка история.