Експеримент: Учен се гръмна с "Калашников" под вода

Той сам дърпа спусъка, с помощта на връв
27 яну 2016 19:40,
58
Експеримент: Учен се гръмна с "Калашников" под вода
Снимка: Youtube

Норвежкият физик Андреас Вал реши, вместо с лекции и статии, да демонстрира законите на природата със собственото си тяло, като опита да се простреля в корема с автомат под вода, съобщи Лента.

Автоматът "Калашников" бил инсталиран на специална стойка на няколко метра от Вал на дъното на басейн. Физикът сам стрелял, като дръпнал въженце, вързано за спусъка.

С учения не се случило нищо, защото водата е по-плътна от въздуха и скоростта на патрона пада до безопасна за човека на практика почти веднага след изстрела, пише БТА.

На забавените кадри се вижда как куршумът постепенно забавя скоростта си и дори пада, без да е достигнал тялото на Андреас.

Това не е първият рисков експеримент на младия норвежки учен. Преди време той скочи от 14 метра без осигуровка и премина през пламък, за да покаже как действа центробежната сила и как се изпарява водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
14
 
! Отговори
Коко Боко преди 8 години
Обикновен ластичен харпун стреля по-далече във вода, отколкото огнестрелно оръжие. Ефектът се обяснява със съпротивлението, което нараства на квадрат спрямо скоростта на проектила. И си припомнете, ако изобщо някога сте чували за формулата за запазване на енергията. Малка маса, голяма скорост, огромно съпротивление - нула енергия. Празноглави шляпачи с калашници!
24
4
 
9
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
"Калашников" ---ИМАТ "СПЕЦИАЛНИ ПАТРОНИ" за под вода ...с РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ СЛЕД ИЗСТРЕЛА!МОЖЕ ДА СТРЕЛЯ МНОГО ТОЧНО И ОТ ЛУНАТА .....нали...??!Може да учели слива ...и на Марс!
23
4
 
30
 
! Отговори
моше преди 8 години
Това оръжие няма нищо общо с Калашников ,аман от неграмотни журналисти....
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Става за тези не ходили в казарма че това е калашник
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално. Физиката ни казва, че водата е 30 пъти по-плътна от въздуха. Ако допуснем, че е Калашников, а то не е, То при начална скорост от 715м/с делено на 30 = 23м/с начална скорост под вода.
20
3
 
15
 
! Отговори
Naval architect преди 8 години
Да ви *** у главите сичките професори! Калашник ли е, не е ли?! И ДЩК да сложите под вода, до 7 метра нема да стигне! Учете физика, щом ви е интересно! Иначе ще си останете т ъ п и драскачи с акъл на футболни фенове!Калашников имат специален автомат за под вода - вижте му боеприпаса и ако имате акъл, ще разберете разликата. И той даже едва стига до 30 метра, а поразява до 15-18-20. Четете за хидродинамика.Прочети още на: dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2016/01/27/eksperiment-uchen-se-grymna-s-kalashnikov-pod-voda.291076
19
1
 
22
 
! Отговори
препатил преди 8 години
Има разлика от това дали се стреля от суша във вода , или оръжието изцяло е във вода . При втория случай цевта е пълна и кинетичната енергия на дулото я няма . Така че независимо с какво стреля ефекта ще бъде същия . Освен ако не е торпедо на подводница .
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Габен, калашника в стария му вариант е вече допотопно оръжие.Това на клипа е нещо по-съвременно.
17
4
 
34
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Това не е Калашников. Ограмотете се преди да пишете. И заглавието ви е грешно - пише че се е гръмнал а куршума не стига до него. Неграмотни сте.Един свестен коментар под статията, би изглеждал така - "Не се е гръмнал, а опитал. И не с Калашников а с допотопна пушка."Заглавието няма нищо общо с видеото - 200%
16
2
 
18
 
! Отговори
бай Блаже преди 8 години
Това пушкало хич не ми прилича на Калашник поне не и на този, с който аз съм стрелял в казармата.Нищо впечатляващо не видях в това видео.
15
3
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Поразгледах няколко клипа в тубата за стрелба с Калашник под вода, ако го заредиш и стреляш с обикновен коршум, той пада след 1.5 м, Ако стреляш от вън във вода минава значително по голямо разстояние но си губи траекторията, но за тази цел си има специлно оръжия и коршуми които наподобяват къса стрела. Тоя тарикат следващият път да опитра с харпун.
14
1
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Нашите калашници не изглеждат така. Ей, Джурналисти, "Калашников" е марка, а не е обобщено название за всякакви автоматични оръжия. ...така, както казвате Ксерокс на всяка копирна машина, дори да е "Минолта".
13
1
 
5
 
! Отговори
Тоше преди 8 години
Бъстър, този Кухото е дал един линк, виж го. Иначе не му вярвам за калашника на 7 м, но линкът показщо с куршуми, което не бих искал да стреля по мен водата.
12
2
 
8
 
! Отговори
DJ Нейко преди 8 години
мел гибсън думна Джет ли с калашник под водата в Летал уепън ....... Да дадът калашника на андер брайвик хихиххихххихххиххилаявьнвь
11
6
 
5
 
! Отговори
бъстър преди 8 години
"Ловци на митове" в едно от предаванията си имаха подобен експеримент.Стреляха от сушата в басейн с вода по манекен от силикон с плътността на човешкото тяло.Опита целеше да са докаже дали е възможно да се убие човек във вода като се стреля от горе понеже почти във всеки екшън филм има такава сцена.Всички "специалисти" тука да мълчат.НЕ МОЖЕ ДА СЕ УБИЕ ЧОВЕК ВЪВ ВОДА С КУРШУМ.
10
1
 
26
 
! Отговори
_ преди 8 години
Нали не си мислите, че не е пробвал първо къде пада куршумът, без да стои пред оръжието? :)
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха тоя е като оня австралиец дето се целуваше уста в уста с кралска кобра и биеше чимбери на черна мамба и гърмяща змия щото нищо нямало да му направят.Най-накрая в напън да докаже как нищо му нема ако хване с голи ръце скат онова животно го уби.Е така е то.Глупоста човешка е безкрайна.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето затова трябва да се върне казармата! Разбра ли недоносче -редакторче? Един месец само за такива като теб, и после ще разбереш дали е Калашников или на баба ти фустата! :)
7
6
 
11
 
! Отговори
Кухото преди 8 години
Лично съм стрелял с Калашник под вода - 1985-86 г. на седем осем метра правеше рибарска лодка на решето, където уцелеше - не че беше много точна стрелба, водата си казваше думата, но все пак. Що не пробва този учен с АПС - https://youtube/watch?v=OeMa0yLAywc , или с НК7 да го видя.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много добри демонстрации ,че трябва да се доверяваме на физичните закони.