Кой спаси Лили? Една теория за ангели и внушения...

14 часа в ледените води и един приглушен глас, шепнещ: "Помощ!"
28
Кой спаси Лили? Една теория за ангели и внушения...
Снимка: Дейли мейл

В петък вечерта, през март миналата година, Дженифър Гросбек се отклонява от пътя си в северната час на щата Юта, докато се връща от вечеря в дома на баща си, и се хвърля с колата си в ледените води на река Форк.

Какво я кара да се отклони и как се стига до ужасната катастрофа все още остава загадка.

Когато изхвърча от пътя, предното колело на автомобила й се закача на бетонната стена над реката, обръщайки превозното средство наобратно, с капака към водата.

Колата удря предницата си в плитчините с такава сила, че автомобилът се намачква като картон.

Далеч от видимостта от пътя, червеният Додж престоява наполовина потопен в ледените води в продължение на 14 часа, преди да бъде забелязан от рибар, който видял ръка, висяща от счупения прозорец.

На място първи пристигат четирима местни полицаи, пише "Дейли мейл". Те влизат във водата, която е толкова смразяваща, че по-късно целият екип полицаи и пожарникари са с признаци на хипотермия, заради продължителното стоене в нея.

Полицаите снимат акцията си през цялото време. Две минути след като униформените вече са до колата и търсят начин да я отворят или обърнат, полицаите чуват тих женски глас, който звучи спешно и уплашено. Глас, който моли за помощ.

Във видеото не се чува ясно, но капитан Джаред Уорнър й отговоря, смятайки, че гласът се чува от разбитата кола. Той се провиква: "Помагаме, идваме!".

Минути след това спасителите успяват да отворят автомобила и откриват тялото на 25-годишната жена, която отдавна е мъртва.

На задната седалка спасителите откриват бебе - 18-месечната Лили. Висяща надолу с главата, но спасена от детската седалка, която я предпазва от падане в ледените води, тя остава в колата в продължение на 14 часа, чакайки спасение до мъртвото тяло на майка си.

В безсъзнание и с хипотермия, Лили е успешно извадена от колата и транспортирана в болницата. Чудотворното и оцеляване се превръща в заглавие за първа страница на вестниците по целия свят.

Впоследствие обаче спасителният екип се връща към момента на спасяването и осъзнава, че в гласът, който са чули, има нещо мистериозно.

Ако майката е починала от удара при катастрофата и бебето е било в безсъзнание, чий е женският глас, който всеки от мъжете се кълне, че е чул от катастрофиралата кола?

Един от полицаите, Тейлър Бедос, офицер с 10-годишен опит, казва, че преди случката не е вярвал в мистериозни истории. Той твърди, че Лили е била спасена от ангел-пазител, който през тази мразовита нощ е бил до нея и е призовал за помощ от полупотопената кола. Той даже пише книга, в която описва всичко.

Случаят на Лили все още няма логично обяснение. Един полицай би могъл да си въобрази, че чува гласове, но и четиримата униформени се кълнат, че са чули същото.

Браян Дюит твърди: Бяхме точно до колата, когато някой каза: "Помогнете ми!".

Джаред Уорн също потвърждава и твърди, че е чул глас, шепнещ: "Помощ!".

Обществеността обявява полицаите за наивни и луди. Учените все още не могат да дадат рационално обяснение на явлението. Според някои теории, човек бих могъл да види или чуе нещо, ако е недоспал.

Друга теория твърди, че мозъкът е разделен на две половини - едната слуша, а другата говори. Това било неврологичен механизъм на хора, изпаднали в екстремно физическо и психическо състояние.

Що се отнася до полицаите, чули мистериозния глас, има и теория, която обяснява гласът с подсъзнателно внушение, с което по невнимание един от тях "посажда" идеята в съзнанието на другите.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама верно си изкуфелник, при това прозд!
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видял си на Вейдър томахавката, остра главо, празна
10
2
 
3
 
! Отговори
от опит преди 2 години
Чувала съм съвсем ясно глас в два случая в живота ми досега.
- в първия се наведох, защото ми каза точно и ясно: "там има". Разрових в шепите си и видях четирилистна детелина.
- във вторият случката продължи дълго и ако го напиша няма да ми повярва никой. Не е нужно.

18, дано да не чуеш глас никога, докато си съзнателно жив. Боя се, че няма да го преживееш. Имаш време.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джедаите виждаме целия спектър, тъ.пако, и ни е много много трудно, вЕрвай ми.
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К'ва майчина любов, к'ви ангели, к'ви пет лева бе, глу.паци, поредната алкохолизирана наглосаксонка некадърна да си овладее колата камо ли да живее, и мъжът и, редовия хамерикански милитарист убиващ чужди деца в името на чичо Сам, търсещ пет минути слава посмърно и за сметка на съпругата си кифла, а вие сте седнали да се прехласвате като телета пред касапин. Санкта симплицитас сте и туй то!
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, остарях за чудеса, но историята ми хареса. Въпреки това напълно съм солидарен с хората, които вярват и с вярващите. Все пак човек чува, вижда и усеща само определена част от спектъра.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е първият случай на малко дете да стои с дни до тялото на майка си и никой да не знае как е оцеляло, защото е студено, жадно и гладно..Майчината любов явно е по-силна и от смъртта. Какво е вътрешния глас - не е ли една връзка с нещо необяснимо, което ни пази или помага да направим своя избор, когато ни е най-трудно и тежко.
5
3
 
39
 
! Отговори
ангел преди 2 години
Поредната история , която ни доказва само едно. Колко малко знаем за света, в който живеем. За да живее детето, значи то има мисия, която не е изпълнило все още тук на земята. Смъртта е край само за делата ни тук на земята. Мисията на тази майка е била да роди това дете. И от отвъдното да го подкрепи в живота. Велико и истинско.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вярно е на 1,58 до 2 рата минута се чува женски глас , точно тогава полицая отговаря нещо , не разбирам английски , който разбира нека го прислуша , и все пак има неща който не могат да се обяснят , но най вероятно това е свързано с майката
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повод човек да се замисли най- после дали пък освен тяло няма и душа. И какво се случва с нея след като тленното тяло стане безжизнено. Разбира се, всеки е свободен да вярва в каквото си поиска, но надали същество с разум, каквото е човекът, е само плът и кръв, съставени от химични елементи.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не мога да чуя кога уж говори жената
1
1
 
49
 
! Отговори
Тома преди 2 години
Защо все трябва да има отговор? Толкова ли е трудно за съвременния човек да признае, поне пред себе си, че има неща, които са необясними за неговото рационално мислене!? Колкото и да се насилваме да разберем всичко, има неща, които просто са непонятни за нашия ограничен ум, който се е помислил за всемогъщ и всезнаещ.