Пианко - селището на пияните общински съветници

Председателят решил да ги тества с дрегер всеки ден, писнало му
6 фев 2016 21:47,
6
Пианко - селището на пияните общински съветници
Снимка: flickr

Председателят на общинския съвет на Пианко, селище в североизточна Бразилия, реши да подложи колегите си на задължителни проверки за алкохол преди да влизат в заседателната зала, след като му дотегнало да идват на работа пияни, предаде Франс прес, като се позовава на местни медии.

Педро Аурелияно да Силва, от центристката партия Бразилско демократично движение, искал да сложи край на оживените спорове между съветниците, дължащи се в повечето случаи на прекаляването с алкохола, пише БТА.

По време на едно от заседанията от джоба на съветника Антонио Азеведо Шавиера от Национална партия на трудещите се, изпаднала бутилка уиски. Без да мигне, той обявил, че "всички съветници тук пият. Аз приемам пет до шест дози на ден по препоръка на кардиолога ми".

Според председателя на общинския съвет на Пианко, на 400 км от Жоао Песоа, столицата на североизточния щат Параиба, след закупуването на дрегери в края на 2014 г. кавгите намалели.

Покупката била одобрена от местните жители, които кръстили общинския съвет "Кучкарника" поради препирните, "подобни на боеве с кучета", които редовно ставали там.

"Ако не бях взел тези мерки, Общината трябваше да спре работата си", защити решението си председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Ако се съди по името на селото , ще е основано от някои белогвардейци , бягащи от сухия режим наложен от Сталин
2
0
 
3
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 8 години
Трябва да се вземе челен опит в НС и СОС. И докато сме на темата - да ги тестват и за кокаин. Видните пияници са един-двама навсякъде, ама много от другите явно са на по-твърдо.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нашите дръвници трябва да тестват!