Какво сънуват кучетата? Учените умуват...

Пойнтерът сънува уловена птица, а овчарката - крадец!
19 фев 2016 19:38,
17
Какво сънуват кучетата? Учените умуват...
Снимка: flickr

Канадски учени изследваха подробно съня на кучетата и установиха, че той в много отношения прилича на човешкия, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Според д-р Станли Корън от университета в Британска Колумбия в това няма нищо чудно, тъй като хората и кучетата имат 95% генетични и физически съвпадения.

Съществуват няколко признака, по които лесно може да се установи, че най-добрият приятел на човека сънува. Тогава дишането на животното става неравномерно, очите му се движат под затворените клепачи, потрепват крайниците.

Едно средно по размер куче сънува в продължение на две или три минути. По-малките кучета имат по-кратки и по-чести сънища. Докато големите им събратя сънуват по-рядко, но за сметка на това по-дълго.

Малките палета изкарват по-продължителен сън, характерен с бързото движение на очите. Това се дължи на факта, че те трябва да обработват много по-голям обем нова информация в небудно състояние.

Учените си задават въпроса и какво точно сънуват шаровците. Според д-р Корън техните сънища са изпълнени с нещата от кучешкия живот.

"Пойнтерът със сигурност сънува за уловена птица, докато немската овчарка, че е заловила въображаем крадец!", изтъква д-р Корън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: сънкучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пойнтерът със сигурност сънува за уловена птица, докато немската овчарка, че е заловила въображаем крадец!",хаха, и този е взел егати заплатата за да каже тази мъдрост.Ейй.. светъ се напълни с нищоправещи хора взимащи заплата за измислени глупости. Не само България и целия сят се е заел с преливане на пусто в празно. Е, има и малцина, които се скапват от работа. И именно те обират плвките.. Тц тц.Ех , живот.
5
0
 
2
 
! Отговори
браво преди 8 години
Без да съм лекар знам, че кучето ми сънува, то е очевидно, мърда лапи , ръмжи , потреперва и т.н....
4
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 8 години
Лека му пръст на мойто псе като спеше толкова силно ръмжеше и тичаше ако го погалиш докато спи му се намесваш в съня... винаги съм се чудил какво точно сънуваше :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Мариана преди 8 години
А анонимният с пумиярите :) сигурно сънува, че най-накрая е научил азбуката. Ама като се събуди, се оказва, че това просто е било само сън.
2
0
 
6
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
"Пойнтерът сънува уловена птица, а овчарката - крадец!"Как ги измислят такива ве, от де такъв акъл?!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък ученият, направил това "велико" откритие, сънува че му дават нобелова награда