Ще си искаш десерта по-късно, а? 1 стотинка такса!

Пълен абсурд от столична пицария в кв. "Левски"
22 фев 2016 09:44,
53
Ще си искаш десерта по-късно, а? 1 стотинка такса!
Снимка: кадър Нова тв

От доста време сме свикнали да ни таксуват за какво ли не в заведенията, но пък не бяхме срещали такса за това да ни дойде поръчката малко по-късно.

Действието се развива в пицария в столичния квартал "Левски". Клиентът разказва пред "Нова тв", че е бил таксуван с 1 стотинка за това, че е поискал десертът му да дойде по-късно.

Сред останалите поръчки на касовата бележка е написана и консумацията "по-късно", която е таксувана.

От заведението обяснили, че това е услуга, която също се заплаща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Ами програмистите да си оправят апликацията да разрешва изписване на кратки инструкции.Или да направят "transaction" и да върнат стотинката чрез друга линия "reverse transaction"
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от причините да сме затънали в блатото - евтините тарикатлъци...Сами сме си виновни за всичко, щото сме ***-***.
42
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
a po-kusno da im go nabiem do slivicite na teq negramotnici zad kasoviq aparat????
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 37 е дал най-правдоподобно предположение, останалите драскате глупости!
40
1
 
11
 
! Отговори
такса преди 8 години
трябва и такса слушане,такса писане, такса амортизация химикал,такса разговор,такса за отделеното време,такса изтъркани подметки,ддс на таксата,...............има върху какво още да се помисли и за други такси
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
:D Без коментар :D
38
9
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Всяка услуга се заплаща.
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 лв за един айриан ? Ха хах добре
36
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"все пак има хора, предимно пенсионери, на които 38.31лв. им е месечния бюджет за храна след като си платят тока, водата, парното и лекарствата. Тази статия е гавра със всички българи, които се борят с живота и едва свързват двата края, а те са повече от 50%."Еми така са си направили живота - така да живеят. Те са гаврата в случая - в 2016-та да живееш с 18 евро на месец. ти какъв плакудер трябва да си БЕ? Баламунгер - стягай си гемиите и изкарвай пари, те шлякам в паламандрика.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле страшно е сметката да ти я увеличат с 0.03831 % .Това е разоряващо увеличение какви са тези безсрамници .Човека е отишъл да се наяда е вие се опитвате да го разорите като му качвате сметката.
34
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОСТО НЕ ХОДЕТЕ В ТАКИВА ЗАВЕДЕНИЯ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ.
33
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Определено не е проблема стотинката, а принципа. Вероятно не е допълнително платена услуга, а начин да уведомиш персонала, че е за по-късно. Но защо нелепото обяснение от страна на заведението, че това е услуга, която се таксува. Само заради това, че би се наложило да се обяснява, ръководството на заведението е следвало да измисли по практичен начин да си уведомява персонала кое е за по късно и кое не. Има специал софтуер за заведения и с таблети движат и т.н. При тези цени могат да се осъвремен
32
0
 
10
 
! Отговори
До Камен преди 8 години
Само дето принтера е кухненски, а не фискален- личи си от топовен изстрел
31
1
 
37
 
! Отговори
Цветан преди 8 години
Това за каната с айрИана е по-яко от стотинката...
30
5
 
62
 
! Отговори
Kamen преди 8 години
Това е направено, за да се маркира в кухнята, че дадената поръчка трябва да се приготви по-късно. И тъй като са избрали да го направят през артикул (може да им е ограничение на софтуера), този артикул трябва да има някаква цена (понеже част от фискалните принтери отказват да печатат стоки с нулева цена). Не мисля, че на някой е проблем едната стотинка. Това, че на сервитьорката не са обяснили проблема и тя е изтърсила простотията, че това е услуга и се заплаща е друга работа.
29
2
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
Точно това е идеята. При толкова много ***, които се опитват да ни прецакат, нужно ли е и ние обикновените хора да се прецакваме един друг? Или понеже всички правят така, значи е позволено? Или понеже има по-големи проблеми, малките не са важни? Щом толкова не може да изкореним големите, поне в ежедневието нека да не си пилим нервите взаимно, а да се уважаваме. Ти си отишъл, за да се отпуснеш, а не, за да ти го сложат, докато вечеряш.
28
17
 
17
 
! Отговори
dsadsa преди 8 години
Голяма селска драма се разразила тук....Оправихме всички други проблеми и стигнахме до тея, за 1 стотинка....
27
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е наглост, това е малоумие. Толкова ли е трудно да се запомни, че десертът идва след основното? 0.01 лв. за това, че искам бялото ми вино да е охладено. 0.01 лв., че искам към спагетите ми да има лъжица. 0.01 лв., че искам сервитьорът да си запише, а не да идва 3 пъти да пита какво съм искала. Вече и в градски транспорт ще давам 0.01 лв., когато ми късат билетчето, щот то човекът си е направил усилие да запомни за какво се е качил. Амън от некомпетентно обслужване, което трябва да платиш
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКО ПЪТИ ДА ПОВТАРЯМ ЗАБОЛЯМЕ КЛАВИАТЮРАТА! ДОКАТО БАЛАМИТЕ НЕ ИЗМРЪТ СЕЛЯНСКИТЕ ТАРИКАТИ ЩЕ СИ ЖИВУРКАТ! НА ТЕРИТОРИЯТА НА МУТРИТЕ Е ТАКА! АКО ИСКАТЕ!!!
25
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 4 пици 27 лева или 15 евро?!??!?!В Гърция за 12 евро си поръчвам 2 пици гигас с 16 парчета всяка с размер на парчето 20х20 см и 4 кока-коли по литър безплатни промоция към пиците!!Деливери към дома ми без доплащане!!Като гледам цените май наистина сме станали Швейцария на Балканите или белите им араби!!!!