Странна музика... иззад тъмната страна на Луната!

Астронавти твърдят, че са чули необясними звуци
22 фев 2016 11:30,
54
Странна музика... иззад тъмната страна на Луната!
Снимка: NASA

Екипажът на американски космически кораб дочул странна и необяснима музика, когато се намирал от тъмната страна на Луната. Астронавтите се намирали извън обсега на радиопредаванията на Земята, съобщи "Хъфингтън пост".

Случило се през 1969 г., само два месеца преди Нийл Армстронг да стъпи за първи път на Луната, но се разкрива едва сега.

Екипажът на "Аполо 10" дълго спорил дали да докладва на НАСА за изненадващите звуци, които се чували в продължение на час. Разговорите на астронавтите били записани на лента, но станали публично достояние едва неотдавна. Те бяха публикувани от новия сериал на "Science Channel", озаглавен "Необяснените досиета на НАСА".

"Звучи като извънземна музика", възкликва единият от астронавтите. "Чуваш ли това? Този звук като от свиркане?", отвръща друг.

Малко преди да се възстанови връзката с контролния център, единият пита: "Дали да им кажем за това?". Друг отвръща: "Не знам. Трябва да помислим".

Астронавтът от мисията "Аполо 15" Ал Уордън коментира, че екипажът на "Аполо 10" бил свикнал с шума, който се чува в космическия кораб. "Логиката ми подсказва, че ако нещо е записано, то е реалност", изтъкна той.

Уордън допълни, че НАСА би скрила информация от хората, ако смята, че това би било в техен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не бъркайте понятията ЗВУК и РАДИВЪЛНИЗвук е механично трептение, което се предава чрез средатаРадиовълните не са механично трептение и среда не им трябва
16
6
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Наса винаги е имала един от най-големите бюджети. Достигащ до 0,8% от БВП който тогава е бил около 1 трлн. 1968 г.Но освен една филмова продукция, друго не е сътворила.
15
1
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Kitaiski take away......ili makedonska skara-bira...Vse pak nali si e tiahna zemJa...
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 14По твоята логика в космоса има и картини и 3D ,понеже те също се пренасят чрез радиовълни и се преобразуват от телевизора в картина :)ама голяма логика вадиш :)
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак глупости
12
1
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Ако беше прочел статията щеше да видиш, че американците са били в нещо като радиосянка, тоест радиовълни не са идвали от Земята.
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако американците са ходили на Луната, досега да са били и Марс. Пък чакат руснаците да ги качват в Космоса. И още нещо. Къде им е ненадминатият двигател F-1 който беше сложен на Аполон. С него щяха да си качват всякакви товари в Космоса, а не да купуват руски. А тези руски двигатели са именно от руската лунна ракета.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъмната страна на Луната изобщо не е правилен термин. Там също има слънце и изгреви. Става дума за Обратната страна на Луната, а не за тъмната! Журналистите било то БГ или EN да мислят малко и да се образоват.
9
2
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Имаш много здраве! Звукът който чуваме има диапазон от 16HZ, до 16KHZ. А тази честота ще чуеш по радиото, ама друг път!
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9Това, за което говориш, не е звук, а електромагнитни вълни или радиовълниЗвук е когато мембрана трепти във някаква среда /примерно вода или въздух/ и трептенията се предават чрез средатаВ космоса няма среда, която да предава механични трептения, следователно звук няма
7
3
 
14
 
! Отговори
до kokospa преди 8 години
Онзи чайник, действително кацна на Луната, и изпращаше снимки от пътешествието си. Но заради бавното предаване на снимките, за което един кадър се е изпращал по 30 секунди, можеш да си представиш колко време се е губило само за една сек. видео от 25 кадъра. Затова кадрите се появиха по-късно. И още нещо-голяма разлика в пейзажа от снимките на Лунохода и тези на американците. При американците все едно са били на плажа. Само пясък, докато лунохода е снимал камениста почва.
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е, даже се е чувало пеене! Като се заслушали по-добре текста бил следния: "Союз Нерушимый Республик свободных ..."
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чули нещо през 1969-та и след 50 години се сетили, че май било музикадрън дрън
4
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха...поредните глупости на журналята На луната няма въздух и разпространението на звук е невъзможно, това го знае всяко хлапечули дръжки космонавтите, може...ако са били на три ракии
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой е заснел кораба на НАСА.
2
15
 
8
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
А да питам кацането на онзи чайник наречен луноход от Мосфилм ли е снимано или от Ленфилм??Уф забравих че даже няма филм а снимки!Чак след 2 месеца се появи и уента!!
1
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Музиката е идвала от някой мотел в пустинята Невада, в близост до снимачния павилион на супер продукцията "Кацане на Луната".