5 причини да сънувате кошмари

Внимавайте с лютото преди лягане
4 авг 2016 18:45, Екип на Tialoto.bg
2
5 причини да сънувате кошмари
Снимка: outnow.ch

Често дори не помните дали и какво сте сънували, но има нощи, в които се будите облени в пот и с вик и се кръстите успокоено, че това е било просто сън. Каква е причината да имате смущаващи сънища?

1. Хапнали сте нещо прекалено пикантно преди лягане

Яденето на люто преди сън може да причини кошмари, твърди Робърт Росенбърг – доктор по остеопатична медицина и автор на книгата „Спи шумно всяка нощ, чувствай се чудесно на следващия ден“.
„Влиянието на пикантните храни върху съня се дължи на това, че те повишават метаболизма, което пък засилва мозъчната активност особено по време на сън“, твърди той.

2. Взимате добавки за сън с мелатонин

Мелатонинът помага да заспите по-лесно и дълбоко и затова много хора го взимат под формата на добавки. Когато обаче най-накрая заспите след дълги нощи безсъние, тялото и мозъкът се опитват да наваксат загубени преди часове сън. Това води до известна промяна на мозъчната активност, тъй като организмът превключва на друг режим и може да доведе до доста странни сънища.

Внимавайте с добавките за сън. Мелатонинът не трябва да се приема в големи количества и ако тенденцията за кошмари се задържи, най-добре се консултирайте с лекар.

Вижте още защо сънувате страшни сънища в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: причиникошмарилюто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кошмарите са плод на кошмарното ежедневие . Не е нормално да се заблуждават хората с умнонаучни приказни .
1
2
 
6
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Видяли сте тъща си гола!!!