5 начина да се справите с промените в живота

Понякога промените са трудни, но пък необходими
4
5 начина да се справите с промените в живота
Снимка:outnow.ch

Неочакваните промени се случват в живота ни независимо дали ги искаме, или не. Някои неща са вън от нашия контрол, а единственото, което можем да контролираме е начинът по който ще реагираме на ситуацията и как ще се справим с нея.

Понякога промените са трудни, но необходими, тъй като водят до личностно развитие и носят полезни житейски уроци.

И все пак неочакваните промени си остават едно изключително предизвикателство, особено когато са нежелани.
Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да продължите живота си, въпреки рязката промяна в него:

1. Приемете емоциите си

Понякога, неспособността ни да приемем емоциите си зависи от ситуацията. Каквато и да е реакцията ви на промяната, това което можете да направите, е да приемете как се чувствате. Ако сте разгневени, тъжни, наранени или разстроени - признайте си го. Не игнорирайте това, което се случва в душата ви, защото вие ще натрупате напрежението в себе си и то ще избие след време. Вероятно няма да можете да приемете неочакваната промяна веднага - това ще отнеме време, но междувременно трябва да дадете воля на чувствата си, а не да се борите с тяхг.

2. Останете закотвени в настоящето

Опитайте се да се закотвите в настоящето - съсредоточете се върху това, което ви се случва всеки един ден и не мислете за миналите, неприятни събития. Мислете за живота си като за лодка, която преминава през океанските води - понякога бурни, понякога тихи, но най-важното е тази лодка да си има котва. Котвата е настоящето. Само така ще успеете постепенно да се пренасочите в нова посока.

Вижте останалите съвети в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: емоциисъветипромени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В смисъл закотвен си 86 година в луди за теб години. И си щастлив. Безгрижен. Реално в днешно време не е така. Нещо не ти е ок.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бизнес хората са лоялни а не като тия де ми говорят едно а ти излиза съвсем друго в кои причината самите тях но никога няма да си признаят вината защо гузен негонен бяга и се крии аи лъже но по странното е на 30 как са влезли под кожата на 60 явно или мацка има или бизнес има а да задам тоя въпрос
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравления за редакцията!Ето този материал е градивно позитивен!Интелигентно и добронамерено написано.Бих добавила само и... допуснете в живота си нещо живо, за което да се грижите и да ви радва.Усмивки!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2. Останете закотвени в настоящето*****************************************Ами за това останах в България.