Август – най-горещият месец, който историята помни

Експерти прогнозират, че 2016-а ще се окаже най-горещата година
Обновена: 16 сеп 2016 07:39 | 16 сеп 2016 07:34,
7
Август – най-горещият месец, който историята помни
Снимка: архив, Reuters

Август 2016 г. е бил най-горещият, откакто преди 136 години метеоролозите започват да водят статистика, съобщи НАСА, цитирани от в. "Гардиън".

Температурата през август била с 0,94 градуса по-висока от средните стойности за месеца. Експерти прогнозират, че 2016-а ще се окаже най-горещата в историята. През юли жегата достигна най-високите си стойности, а месецът беше деветият с температурен рекорд.

Гореща вълна удари и Европа и Англия и през септември. На Острова беше подобрен 100-годишният рекорд за най-висока температура на 14 септември - 34 градуса.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: августгорещо време
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 7 години
До Анонименимаш сериозен проблем с разбирането на данни. Не се мъчи.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък гледам тук температурата на водата в Черно море, по дати от 2000 година насам. Водата е инертна, и е добър показател за сравнение. Това, което виждам, не потвърждава писъците на платените истерици с прословутото затопляне:stringmeteo/synop/sea_water.phpИма години, в които водата стига и държи над 30 градуса по 2 седмици. Но това не е 2016. Тази година дори беше относително хладна като максимални температури.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ Е ВЯРНОГОРЕЩО У БЕГЕТОно на други места Лятото тази година Липсваше за целият летен сезон имаше не повече от 10 дена-горещини
2
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 7 години
Миналата година срочно подготвихме и пратихме кратък предварителен доклад з а "НОВИ АНТИ КЛИМАТИЧНИ ОРЪжиЯ ".. Освен сканиращи сателити холограмно обсебени от нагли извънземни престъпници растапящи ледниците намерихме и други: Стотици милиони автомобили увреждат трайно Земята с включени фарове и режещи скенери/вижте AUDI i BMW/ ..Десетки милиони увреждат трайно с холограмни скенери на предни стъкла..огромен брой скенери и предаватели облъчват от JSM kletki и цифрови телевизии..
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази връзка се отменя лекциятя "Глобалното затопляне - предизвикателството"