Създадоха устойчива на лекета, миризми и намачкване риза

Цената от 119 лири е по-висока от обичайната, но е оправдана
Обновена: 11 яну 2017 21:08 | 11 яну 2017 21:01, Елка Василева
5
Създадоха устойчива на лекета, миризми и намачкване риза
Снимка: архив, Reuters

Отстраняването на петната от дрехите е предизвикателство, с което всички сме се сблъсквали. Благодарение на разработката на двойка дизайнери - памучна риза, устойчива на лекета, миризми и намачкване, проблемът вече има своето решение, пише в. "Дейли експрес".

Ризата е плод на усилията на дизайнерите Лоте Винк и Каспер Петерсен, които предлагат продукта си чрез основаната от тях и базирана в Амстердам, Холандия, компания LABREFRESH.

За да създадат бялата памучна риза, която не се цапа и умирисва, дизайнерите са заложили на новаторска технология. Чрез нея всевъзможни вещества се отмиват с лекота от дрехата. Технологията INDUO позволява материалът, от който се прави ризата, да се третира срещу оставящи петна и миризми вещества преди производството, вместо след това. Тъканта освен това е устойчива и срещу намачкване, което прави гладенето на дрехата излишно.

Каспер Петерсен лично е тествал ризата, като е танцувал часове наред с нея, и я е носил, докато е тичал и карал велосипед. Дизайнерът също така я е поливал с кетчуп, чили сос, зехтин и червено вино.

Дизайнерите отбелязват, че цената от 119 лири е по-висока от обичайната, но е оправдана, имайки предвид, че дори след 60 изпирания ризата ще изглежда като нова.

/БТА/
 


5
Още по темата: ризапетнанамачкване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
hehe преди 2 години
няма да мине тест с лютеница!
3
0
 
3
 
! Отговори
люта чушка едно преди 2 години
а подлагана ли е на тест с люти чушки ?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за съчетания предлагате като образец за елегантност!!!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
да ве от памук - пласма няква ще да е тва