Дрескод: Екипировка за гмуркане за ресторант в Белгия

Ресторант "Перлата" е разположен на дъното на басейн в Брюксел
1 фев 2017 13:21,
3
Дрескод: Екипировка за гмуркане за ресторант в Белгия
Снимка: stuff.co.nz

Белгийски предприемач направи ресторант на дъното на басейн в Брюксел, предаде Ройтерс. Посетителите се гмуркат с екипировка до дъното на басейна, достатъчно дълбок за тренировки по гмуркане.

Ресторантът "Перлата" е разположен на 5 метра под повърхността. Той представлява бяла сфера с широчина 2 метра, намираща се близо до дъното на басейна. Посетителите трябва да махнат своите колани с тежести преди да се вмъкнат в кабинката, която изглежда като хибрид между лунен кораб и гигантски шлем на космонавт.

Храната сервират гмуркачи, които предлагат гъши дроб, салата с омар и шампанско във водонепромокаеми кутии. Клиентите, надничащи през илюминаторите, се наслаждават на странното спокойствие от това да се хранят във въздушен джоб, дълбоко под водната повърхност.

"Създаваме нова ера в ресторантьорството", каза Джон Бернартс, който е собственик на закрития плувен басейн "Немо33" в белгийската столица от десет години.

Ресторантът, в който менюто струва 99 евро, беше построен за една година. Няколко опита бяха необходими да се оптимизира дизайнът, механизмите и системата за доставка на храна.

"Беше прекрасно преживяване. За първи път се хранихме под водата и беше забавно. Вечерята беше неповторима и ще я запомним", каза 41-годишният посетител на ресторанта Никола Мушар, който вечеря там с жена си Флорънс, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
Мдааам, с тоалетната ще има кафяви проблеми...
1
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 7 години
Като някой който му харесва да се гмурка ми се иска да го тествам :)