Хобитата, от които поумняваме

Как да не позволяваме на мозъка да остарява
7 фев 2017 20:47, Екип на Tialoto.bg
4
Хобитата, от които поумняваме
Снимка: Reuters

Всички части на тялото остаряват, мозъкът също. Добрата новина е, че той може да бъде трениран така, както се тренират и мускулите и то по доста приятен начин. Ето 6 хобита, които ще направят ума ви остър като бръснач:

1. Четете

Без значение дали четете художествена литература или научен труд, учените твърдят, че четенето увеличава мозъчната функция в няколко области. То стимулира изграждането на нови невронни връзки, докато усвоявате новата информация. Четенето стимулира онези части на мозъка, които се занимават с решаване на проблеми, тълкуването на думите на другите и как изразяват чувствата си. То също така подобрява паметта и развива въображението.

2. Научете се да свирите на някакъв инструмент

Научни изследвания доказват, че свирене на музикален инструмент (гласът също е инструмент), увеличава обема на сивото вещество и прави нервни връзки между двете полукълба на мозъка. Поради тази причина учените смятат, че музикалното обучение дава възможност на учениците да бъдат по-добри в математиката (алгоритми, уравнения) и решаването на проблеми (моделиране, оптимизиране). Свиренето на музикален инструмент кара и двете страни на мозъка да работят заедно много по-добре.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: хобиум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моите хобита са: хомо хобити, хамбарни хабитати и хал-хабер хабилитирани хомеопати.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 и 2 са наистина много добри. Казано от личен опит!