Ситуации, в които е по-добре да излъжете половинката

Едва ли човек може да бъде напълно откровен цял живот и за всичко
7 фев 2017 22:42, Екип на Tialoto.bg
9
Ситуации, в които е по-добре да излъжете половинката
Снимка: Reuters

Британско изследване, в което участие са взели 6000 души, разкрива, че доверието е най-важното за запазването и успеха на една връзка. Но едва ли човек може да бъде напълно откровен цял живот и за всичко.

"Като терапевт не препоръчвам да лъжете половинката си. И все пак мисля, че има ситуации, в които може да го направите или най-малкото да спестите детайлите", казва по темата експертът по връзките Джули Ханкс, директор на Wasatch Family Therapy.

Ето и 5 потенциални ситуации, в които може да си позволите да излъжете, но...

1. Вашите финанси

"Дали в такъв момент ще излъжете или не, зависи от ситуацията и как тя ще се отрази на живота ви. Ако сте взели кредит за 50 000 долара, задължително споделете с партньора проблема. В случай, че си имате отделна сметка и си заделяте пари за "черни дни" – това е информация, която може да ѝ/му спестите", обяснява Ханкс.

2. Къде сте били

"Ако казвате на половинката си, че отивате на работа всеки ден в продължение на 2 месеца, а вместо това се мотаете, защото сте останали без работа, това сериозно може да подкопае доверието в отношенията ви", коментира експертът.

Може обаче да си позволите да излъжете в ситуация, в която се прибирате за поредна вечер късно и знаете, че половинката ви ще откачи, защото вече е набрала от вашия работохолизъм. И все пак е трябвало да свършите допълнителната работа, защото от нея зависи повишението ви! За да избегнете семейния скандал, може да минете с оправданието, че сте посетили болен приятел, или че ви е звъннал приятел, закъсал на пътя.

Вижте още по тематат в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: лъжавръзкипартньор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От как, купих на приятелката мобилен телефон постоянно си е у дома.
6
5
 
6
 
! Отговори
Бай йуХ преди 7 години
От опит да ви кажа ,че жените по цял ден споделят крилати фрази у фейсъ , ама ако им кажеш истината си до там. 1.Една позната й казах , че си е малко егоистка и затова приятелят й не я прибира да живеят заедно. 2.На моята приятелка й казах че като съм бил 6 месеца в чужбина(преди да тръгнем сериозно) съм ходил с "реститутки" .И двете ми се обидиха,затова казвате което искат да чуят.
5
2
 
9
 
! Отговори
mmmmmmm преди 7 години
Лъжата понякога е необходима. Все еедно жена ми да ме пита "Как ми стои новата рокля" аз естествено казвам "Супер". Ако съм честен трябва да и кажа "Абе не е много добре. набръчкана ти е отзад, коремата ти виси и т.н." В името на семейното щастие ще излъжа.
4
0
 
6
 
! Отговори
3-фон преди 7 години
До Генчо Ами че и аз я лупам,защо не се засичаме,нали си на 6-тия етаж?!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Ти ще кажеш! Ако си наясно, колко е чувствителна и тънко обидна половинката ти, друго ще мислиш. Ако си наясно, че се притеснява за щяло и нещяло. Че е възможно от нищото да изпита безпочвена ревност и да се разсърди.Дори да няма причина за това. Някои мъже/жени спестяват. От гледна точка, другия партньор да е спокоен. Някои хора, сами си създават емоциите. И се изострят взаимоотношенията. Без причина, след това ходи се оправяй. Знай, няма нищо по-трудно от обратния път към партньорката.
2
3
 
23
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
когато човек обича истински любовта не иска своето любовта не крие и не лъже .тогава човек е наистина щастлив
1
1
 
25
 
! Отговори
. преди 7 години
Ох, че простотия.....