Отстраниха "клонките" от момичето-дърво

Лекарите се надяват, че няма да са нужни други операции
8 фев 2017 13:00,
16

Снимка: AFP

Лекари от университетската болница в Дака оперираха успешно момиче с огромни брадавици, заради които кожата на лицето й приличаше на кора на дърво, съобщи АФП.

Още по темата

Сахана Хатун, която е на 10 години, ще остане в болницата няколко седмици. Лекарите се надяват, че след като операцията е направена на ранен етап от заболяването, няма да са необходими и други хирургични интервенции.

Баща й, който е беден фермер, първоначално не се разтревожил толкова, но след като израстъците бързо увеличили размера си, той решил да отведе дъщеря си в столицата, където да бъде лекувана. Надява се, че борбата със заболяването ще приключи успешно.

Сънародник на Сахана със същото заболяване трябваше миналата година да се подложи на цели 16 операции.

В света с тази генетична болест - веруциформна епидермодисплазия, са диагностицирани само четирима души. Сахана е първата жена с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислех че се бъзикат с тази статия,ама има такава рядка болест.
9
17
 
2
 
! Отговори
а преди 7 години
абе чувал съм за домашен тормоз, но да си изплющиш лапето в лицето с дънер и после да кажеш, че е генетично заболяване....е това е нещо ново:))
8
0
 
16
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
На теб пък няма какво да ти порасне в тиквата, вечно ще си кънти на кухо!!!
7
4
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
И те, момче-***....
6
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък съм таковал доста момичета-дърво.
5
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер гнусно..Тва няма да се оправи никога и всички много добре го знаем.Щом е генетично все едно да я чакат да стане синеока блондинка.Винаги ще и растат тумори а.к.а брадавици и все ще я оперират.
4
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се оправи и да не се появят отновоНякога като дете имах подобно нещо на лакътя на раката. Рязаха го, късаха го с копринен конец, гориха го с киселина но винаги пак се появяваше, Много ми пречеше особено през зимата когато трябваше да нося дълги ръкави.Накрая някой каза на майка да ме заведе на пълнолуние при една баба. Бабата без да ме докосва взе бучка сол, говореше нещо и хвърляше солта във водата на кокошките. След месец не разбрах как и къде изчезна израстъчето. Благодаря на Бога!
3
2
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво му е отвратителното, нещата от живота, на всеки може да се случи. Тези с изкуствените гърди и устни са хиляди пъти по-отвратителни.Хубаво детенце, дано се възстанови напълно и да живее щастлив живот.
2
48
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е отвратително, съжалявам,ама сложете нещо за предупреждение на статията
1
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано оздравее детето!!!