Пакистан забрани Св. Валентин, пречило на исляма

Хората трябвало да се придържат към религиозната си идентичност
13 фев 2017 20:02,
23
Пакистан забрани Св. Валентин, пречило на исляма
Снимка: архив, Reuters

Висшият съд в Ислабамад забрани да се чества празникът Свети Валентин на територията на Пакистан, съобщи в. "Дон", цитиран от ТАСС.

Решението е взето след разглеждане на иск на гражданина Абдул Вахид, в който той заявява, че празнуването на Деня на влюбените "противоречи на ислямското вероучение и поради това трябва да бъде незабавно забранено".

Съдът забранява провеждането на всякакви свързани с празника публични мероприятия. На местните медии е наредено да спрат да отразяват събития от този род, както и всякакви насрочени във връзка с празника рекламни акции и кампании.

Миналата година призив към пакистанците да не честват Свети Валентин отправи лично президентът Мамнун Хусейн. Той заяви, че смисълът на този празник не съответства на мюсюлманските традиции и призова сънародниците си "да се придържат към националната си и религиозна идентичност".

Забраната да се празнува Денят на влюбените обаче не попречи на цветарите в Исламабад съществено да повишат цените си още няколко дни преди празника, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*Пакистанците имах предвид
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми прави са персите. След като в тяхната традиционна обредност на тази дата липсва такъв празник, няма причина да си го внасят, само щото е модерно и щото търговците требе да печелят. По същия начин, няма абсолютно никаква причина ние да си го внасяме, още повече че на същата дата си има установен от векове празник. При това от векове, преди изобщо римския сводник да е бил роден.
16
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Абе оправете си правописа, бе. Аман от неграмотност. Пречило...
15
0
 
3
 
! Отговори
честит преди 7 години
Ало ДНЕС-а , някой да й кажи на тая си смени заглавието бе, точно в заглавието да имате правописна грешка. Само с Американски грантове и стажанти не става....
14
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Няма такъв светец.Да го празнуват онези,които са го изфабрикували.Българите празнуват Свети Трифон.Честит празник!
13
3
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Аз като истински българин ще празнувам Свети Трифон Зарезан, а Свети Валентин да си го празнуват разглезените лигльовци и лигли......
12
0
 
2
 
! Отговори
да се запомни преди 7 години
Кармин Джон Персико роден на 8 август 1933 в Бруклин ,Ню Йорк,известен като Джуниър,Змията и Безсмъртния бос на фамилията Коломбо
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези хора...с тези техни .....ценности...... ги приемаме в Европа да оправят застарялото население...След време хептен ще ни ....оправят.....Ще сложиш вълк в овча кошара и ще се опиташ да го цивилизоваш да не яде агнетата и овците...Има ли някакъв шанс...НЯМА.Виждате ли каква е ценностната система на техните управници и какво остава за обикновенния човек.И ние тези хора ще ги посрещаме и култивираме.НИКАКЪВ ШАНС.
10
1
 
8
 
! Отговори
час по-късно преди 7 години
бахамамама утре в Пакистан, поне името на столицата да оправим, а
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религия 500 години назад във времето
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на президентът Мамун!
7
1
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Да му мислят жените в Европа! Бореха се за права и след време такива права ще им дадат бъдещите господари на Европа. И това няма да стане след много дълго време.
6
1
 
5
 
! Отговори
дионисии преди 7 години
До Анонименсв. св. равночисленици Валентин Трифонов и Трифон Валентинов се празнуват според както дойдат вакханалийките, само да не се стига на кълбесни синини до интензивното през канавките
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:3 В Исляма има 2 Байрама,какво го увърташ цяло лято т.н. вземи се ограмоти.Ами ти ,ти явно си Атеист,защото в Християнството има всеки ден някой"светия"да се празнува на както и да е,религия си ви е,имате право да си празнувате каквото и когато искате,аз съм толерантен с вас.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тяхната си държава имат право да си забраняват каквото искат.Ами ние в България,какво празнуваме св.Валентин или Трифон зарезан?
3
4
 
17
 
! Отговори
Еци преди 7 години
Е нищо де,то както е тръгнало,скоро и Ислямския съд на Лондон ще забрани празнуването на всички християнски празници в Европа...
2
8
 
12
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Пакистан забрани Св. Валентин, пречило на исляма"Ето тука един единствен път напълно подкрепям пакистанците!
1
1
 
22
 
! Отговори
1453 преди 7 години
То за да обичаш някой, не ти трябва определен ден:-)