Най-разпространените митове и легенди за фитнеса

Кое е лъжа и кое е факт?
19 фев 2017 19:26, Криси Табачка
11
Най-разпространените митове и легенди за фитнеса
Снимка: outnow.ch

Прекарвате много време във фитнес залата, но не виждате резултати? Това е един от най-големите проблеми на трениращите в днешно време.

Да, благодарение на интернет през XXI век имаме достъп до огромно количество информация, но тя не винаги е точна.


Вижте четирите най-разпространени фитнес мита, в които вярват дори и някои от големите "експерти".


Мит: Коремни преси са ключът към плосък корем

Факт: Това със сигурност е най-емблематичното упражнение за корем, но правенето на коремни преси всъщност не е най-добрият начин за отслабване в средната част на тялото. Ако не горите калории, пресите няма да ви избавят от наличието на мазнини в коремната област. Най-важен е калорийният дефицит, който е ключът за това да губите мазнини. Това упражнение може дори да се окаже опасно, тъй като при неправилно изпълнение се натоварва значително кръста.


Мит: Колкото повече се потите, толкова повече мазнини горите


Факт: Редовно се чувствате подгизнали след следобедната ви тренировка? Съжаляваме, но това не означава непременно, че сте изгорили повече калории от обикновено. Потенето е биологичен отговор на необходимостта от охлаждане на кожата и регулиране на вътрешната температура на тялото. Не е задължително това да се дължи на вашето пълно отдаване на упражненията във фитнеса, а на други фактори, като температурата в помещението или вашата лична физиология.

Останалите митове и легенди можете да прочетете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Какво не ти харесва в изречението, което ползваш за цитат? Не вярвам да ти трябват стероиди, за да вдигнеш 15 пъти 20 кг. тежест. Обездвижването и затлъстяването водят до много други здравословни проблеми освен изредените. И Ванеса Паради има раздалечени зъби.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
HalyucinatoriAko gi hvanana edin kros 30 km,shte izdishat
4
3
 
6
 
! Отговори
overkill преди 7 години
На Арнолд може само пръднята му да дишаш ...къде е той къде си ти ...И както казах, всичко е въпрос на личен избор .....ама е по гот да се хванем за грешките ,смисъла на написаното е без значение ...Пак ще го напиша ,пък дано някой поеме нещо ...различно от пица ,дЬОМнер или рИкийка ..Силовите тренировки комбинирани със здравословно хранене дават неимоверно много !!!Но на хора мятащи по една тава с ориз с половин бЕл лЕб ходи им обяснявай .....всичко в залата е химия и стероиди...жалко е
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен фитнеса е раздвижване и укрепване на организма, а не отслабване или правене на мускули конкретно, това е само следствие.
2
13
 
6
 
! Отговори
overkill преди 7 години
Tия двамата апльовци коментитали преди мен си нямат на идея какво дават на човек силовите тренировки комбинирани със здравословно хранене.....Всеки си има рамене на главата и си решава с какво ще се трови ....с мазни банички ,цигарки и рикия или със стероиди ....стеридите поне ако се приемат умно може и да не навредят изобщо ...;)
1
9
 
17
 
! Отговори
наркоманчета!!! преди 7 години
Синовете ви се дрогират във фитнесите. Гълтат разни хапове и прахчета с анаболи и си бият инжекции в *** в съблекалните. От които уж да им пораснат мускулите.Изобщо не им позволявайте да ходят на фитнес! Изкарайте ги с шамари от залата! За тяхното добро ще бъде. Главите им празни кратуни, а се перчат с напращели мускули.