Кога и как сексът може да съсипе брака ви

Загубата на интимност е пагубна за семейния живот
5 мар 2017 22:45, Екип на Tialoto.bg
18
Кога и как сексът може да съсипе брака ви
Снимка: архив, Reuters

Сексът е потребност като храненето и пиенето и макар с годините химията между двама души да намалява, липсата му може да доведе до раздяла или развод. Много двойки, които дълги години са заедно, твърдят, че успешният им брак се крепи на разбиране, уважение, комуникация и т.н.

Интимността в спалнята обаче се оказва, че също има решаващо значение, убедена е Алин Золдброд, секс терапевт и психолог от Бостън. Ето и какво според нейната практика може да съсипе привидно здравия брак на двама души:

1. Липсата на експерименти и разнообразие в секса

Не е нужно да се стига до акробатики или ексхибиционизъм, но еднообразния скучен секс спира да бъде възбуждащ и дори да носи удоволствие. В един момент съпрузите започват да се чувстват като приятели и съквартиранти, което почти убива интимността помежду им.

2. Изневяра

Когато сексуалният живот не е на ниво, човек логично търси внимание другаде. Плътското удоволствие обаче може да прерасне и в емоционална афера, а дори това да не се случи, никой не реагира добре на изневяра и тя често е причина за края на брака.

3. Липса на секс

Семейният живот променя приоритетите в живота на хората. Времето не стига, задълженията нарастват двойно, това обаче не е причина да се откажете тотално от секса с половинката. Двойки, които много рядко се отдават на ласки един с друг, имат нездрава връзка, която слага началото на редица проблеми и съмнения.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: браксексвръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сексът, а най-вече липсата на такъв е най-пагубен за една връзка.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи жената надлежно и подробно ми обясни за пореден път защо няма да има кекс. Мисля, че разбрах. Само не разбирам защо си мисли, че искам кекс от нея.
8
0
 
4
 
! Отговори
Чичко преди 7 години
Абе от вас коментиращите има ли някой женен? Като ви чета повечето сте на ,,ръкоделие"Брака е по различно нещо от ,,злобарките" в нужника
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя съседката ти е разведена, но провери да не опръскаш другия и мъж. Много си се наточил на съседката. Нали си имаш жена тя щом не ти пуща и ти се оглеждаш в нея. Зле си! Тя знае ли, че си и навит? А другия мъж?!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямали пари,един хол секс,хайде...по пътя!
5
9
 
3
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Сексът е проклятие и води само до неприятности. Крайно време е политиците да си размърдат дебелите *** и да го забранят със закон!!!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квачки.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** изневерява, защото не е намерил правилните думи и не пожелал да обсъдят с партньорката кое му липсва. Нормално е да му бият шута след изневяра. Той какво си мисли, че някоя ще реве за него.!? Едва ли се сеща за него, ако го е отсвирила игновено е довиждане.Някои жени изпитват отвръщение от мъжа, след като им е изневерил. Погнуса!
2
2
 
18
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Това извадка от разговор между съседки ли е? Повърхностно, необосновано, непълно изреждане на някои възможни проблеми! Е, и? а къде е съдържанието на темата, отговора на въпроса?
1
8
 
14
 
! Отговори
Младеж преди 7 години
Глупаво е ако при изневяра се стигне до крайности, по-добре да мине без насилие и крясъци, просто си казвате чао и това е, кой от къде е....