Пенсионерски почин: Плетени пуловери за... пилета

Американски баби с мисия: Стопли кошка за повече яйца
13 мар 2017 19:05,
7
Пенсионерски почин: Плетени пуловери за... пилета
Снимка: Boredpanda

Група пенсионерки от предградията на Бостън изплетоха пуловери, които да топлят пилетата през зимата, предаде Асошиейтед прес.

Необичайният проект започна, след като членовете на клуба по плетене в дома за възрастни хора в Милтън, щата Масачузетс, разбраха за страданията на някои пилета по това време на годината.

Определени породи сменят перушината си през зимните месеци. Други, внесени от места с тропически климат, просто не са пригодени за зимните условия.

"Не съм си помисляла и в най-смелите си мечти, че някой може да прави пуловери за пилета. Толкова странни неща има по света напоследък. За мен беше много успокояващо да работя по този проект", каза 76-годишната Барбара Уидмейър, която плете от 15-годишна.

Друга от пенсионираните жени, 76-годишната Либи Каплан сподели, че преживяването й е помогнало да превъзмогне страха си от птици.

"Един човек каза, че има много по-важни неща, които да се направят в този свят. "Правете неща за хора, които се нуждаят от тях". Помислих си, че и животните имат нужда да им е топло, и толкова се радвам, че го направихме", добави тя, цитарана от БТА.

Организаторът Нанси Кърнс каза, че проектът помага на пилетата в съседен имот на благотворителната организация "Мери Ем Би Уейкфийлд".

Според говорителя на организацията Ерика Макс продукцията от яйца е скочила значително, откакто птиците започнали да носят пуловерите.

Членовете на клуба по плетене се чудят с какъв екзотичен нов проект да се захванат. Нанси Кърнс каза, че някой й е дал идеята за нуждата от одеяла в убежище за слонове в Индия. Тя се пошегува, че изработката на нещо с размерите на дебелокожите вероятно е твърде амбициозна цел.

"По всяка вероятност няма да се заемем с това, но никога не се знае", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокошките помогнали на други кокошки-бравос!
5
0
 
9
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Не зная дали ще ги стоплят, но е много вероятно да ги уморят.Перушината им е достатъчна изолация, а ефектът от обличането им е да ги запарят и да се увеличат кокошинките в перата им и да се разболеят.А, да, ще им дадат антибиотици и месото им ще бъде много полезно за хапване.И един съвет - да им изплетат и терлици, че да не ходят боси в студа.Луда работа, ей!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През пролетта снасят най-много за пиленца.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кошка???
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, светът откачи барабар с бабите.
1
1
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Членовете на клуба по плетене се чудят с какъв екзотичен нов проект да се захванат.- Не се чудете. Плетете за моя, че много мръзне през студените самотни, дълги нощи.