Австралийка в сажди – слушалките й гръмнаха по време на полет

Устройството било на батерии, изгорило и косата й
15 мар 2017 11:54,
28
Австралийка в сажди – слушалките й гръмнаха по време на полет
Снимка: Australian Transport Safety Bureau

Слушалките на австралийка експлодираха, докато слушаше музика по време на самолетен полет от Пекин до Мелбърн, съобщи ДПА.

От инцидента косата на жената е опърлена, а лицето й е потънало в сажди. Тя усетила експлозията, докато спяла със захранваните с батерия слушалки на главата и веднага ги хвърлила на пода. От тях излизали искри. Пламъкът бил малък. Жената побързала да ги стъпче с крак, а стюардесите дотичали и ги залели с вода.

Слушалките и покритието се разтопили и залепнали за пода на самолета. Миризмата на изгоряла пластмаса, електроника и коса останала до края на полета.

Австралийското бюро за безопасност на транспорта не посочи кой е производителят на слушалките.

Инцидентът е пореден пример за риска от устройства с батерии по време на полет. Напоследък има редица случаи на експлодирали смартфони и ховърбордове. Заради тях Samsung изтегли от употреба телефона си Galaxy Note 7, който е с литиево-йонни батерии.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
34 преди 7 години
"от Пекин до Мелбърн" Какъв производител на слушалките...ясно е че са китайски ***.Ховърбордове-те са забранени в много страни, щот са опасни .
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24всичко затворено се държи така при промяна на височината и налягането
21
0
 
5
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
Даааа, в чуждите сайтове си пише че става въпрос за новата i-шитня
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да , слушалките с батерии са глупост като цяло , но някои телефони вече нямат жак за слушалки , например IPhone , но има и други . А както каза колегата по-долу , някои системи просто няма как да се захранят през 3.5 мм. жак . Проблемът на Самсунг не беше в самата батерия , а в твърде надутия хардуер и софтуер , който я претоварваше термично на моменти .
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди последният полет си купих от летището нещо за пиене, два кроасана и се качих в самолета. Докато се издигахме, съвсем случайно погледнах кроасаните и ги хванах малко преди да гръмнат - торбичките им се бяха надули до пръсване. Представям си ако се чуеха два гърмежа вътре в самолета, каква реакция щеше да има. Въпросът е защо в магазина на летището се продават стоки, за които никой не е помислил как ще се държат на голяма височина.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименBose Quiet Comfort - единият модел е с вградена батерия, а слушалките са супер полезни по време на полет - потискат външния шум и няма как да се захранят от жака на телефона.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това слушалки на батерии е голяма глупост. Какъв е проблемът да си ги включиш в телефона и с какво ти допринася точно докато летиш да са безжични? Не е като да можеш да мърдаш особено в самолета, че да се оплетеш или нещо. Но е доста кофти инцидент - можеше да се изгори сериозно. Иначе тия глупости на 18 долу - да седи той 13 часа в самолет без електронно устройство да го видим. Естествено, че ще си със слушалки, таблет, телефон и лаптоп, трябва да се прави нещо.Не всички могат да спят в самолет
16
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До WTF?Защото по закон трябва да и искат разрешение за да поместят снимката и. Така се води че "не е разпознаваема", и снимката може да мине за "илюстративна".
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Миризмата на изгоряла пластмаса, електроника и коса останала до края на полета."Ами да бяха отворили джама да се проветри.
14
5
 
6
 
! Отговори
WTF? преди 7 години
Мам.ка му,не мога да разбера защо се крият лица на хора,които никой от четящите не познава.Да и беше снимана вагината ***-дойде,а то лице.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11МЕЧТАТЕЛ. Много търсиш леки доходи с то я си коментар.
12
3
 
6
 
! Отговори
/./ преди 7 години
За да има сажди по бузата, трябвало е да има огън, от който да се получат сажди при горенето на пластмаса или гума. Ако е имало горене, трябваше да има и изгоряло, което да й остави белези. Логично.Аз не виждам белези от изгорено а само някакво черно и нацапано, размазано. Така че се съмнявам това да са сажди и нещо изобщо да е горяло покрай главата й. Много *** опит да изкара лев от нищото. Няма шанс, освен ако австралийските власти не са прекалено прoсти....
11
1
 
17
 
! Отговори
floko преди 7 години
Добре,че не са я помислили за терористка в самолета, която се мъчи да възпламени нещо,че да отнесе една гора бой от пътниците, докато се разбере какво се е случило.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неприятно ама с обезщетението може да се уреди доживот.
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че не е ползвла вибратор с такива батерии.
8
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости, това не е опърлено, това е неизбръснато. Те австралийките си имат бради. Като Кончита Вурст.
7
5
 
15
 
! Отговори
Свидетел преди 7 години
Ааа, тя така си изглеждаше и преди това!
6
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Когато винаги гледаш първи да пуснеш на пазара джаджа с най-новите 1000 функции, в един момент основните (разговори, безопасност на заряда) остават на заден план.Литиево-йонните батерии са с висока плътност на заряда, но стават рязко нестабилни и възпламеними при зареждане над 4,2-4,3 V. Това е грижа и отговорност на вградената логика за контрол на зарядния ток в телефона. В самото "зарядно" няма такава логика.Затова и QuickCharge технологията намалява постепенно тока още при достигане на 50%.
5
1
 
13
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 7 години
мирише на алибаба.ком нещо.....
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И то от такива малки батерии, а какво правим с батериите на електромобил? Сигурно главата й ще изглежда като манерка от Алепо?