Каква е цената на човешката красота? Опити над животни (18+)

В интернет се появи поредната петиция, с поредните обвинения
16 мар 2017 09:07,
37
Каква е цената на човешката красота? Опити над животни (18+)
Снимка: dailypetition

Каква е цената на красотата? Много, много висока.

Става въпрос за цената, която плащат беззащитни животни в клетка, за да бъдат тествани върху тях продукти - бои за коса, кремове, лосиони. За да бъдем красиви ние. Отново според някакви идеали, обрисувани от нас хората.

В интернет набира скорост една петиция, целяща да спре точно това. Според китайското законодателство всеки козметичен продукт, продаван в страната, трябва да бъде тестван върху животни. Точно затова една от големите козметични компании, твърди се в петицията, е избрала азиатската държава, за да провежда тестове на продуктите си.

От вчера в социалните мрежи освен петицията се разпространява и клип с маймуна в клетка, която видимо не изглежда здрава. По тялото й има цели петна без козина, има и рани. За нея се твърди, че е част от опитите на компанията.

Същевременно обаче от компанията отричат да правят тестове върху животни. Нещо повече: не делегират тази задача на други фирми или компании. Твърдят, че това би се случило единствено, ако местните власти ги задължат. Което означава, че вероятно продуктите им за китайския пазар (или произведени в Китай) са преминали такива тестове. 

Това не е първата подобна кампания срещу козметичния концерн. Периодично в интернет се появяват подобни петиции, а снимките на животните не рядко са едни и същи.  

Ето и въпросното клипче, разпространявано в интернет в последните дни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодаря, но нетествани препарати няма да ползвам. Това, че нещо е веган, не означава, че е безопасно - достатъчно отровни растения има. И макар да имам домашни любимци и да обичам животните и и хората, ще продължа да ям и месо. Затова сме единственият разумен вид и трябва да можем да правим разумни компромиси.
25
4
 
12
 
! Отговори
Ro преди 7 години
А колкото до лекарствата - терористи, педофили, изнасилвачи и прочее престъпница колкото щеш. Наместо да ги хрантутим, можем да им намерим перфектно приложение и полза. Толкова е просто.
24
9
 
9
 
! Отговори
Ro преди 7 години
Има достатъчно алтернативи на масовата козметика (Лореал, Гарниер, Мейбълийн и прочее), които не се тестват на животни! Отделно перилните и почистващи препарати, сапуни, пасти за зъби, дамски превръзки, шампоани и каквото се сетите на Проктър&Гембъл, Юнилевър, Палмолив&Колгейт, които са най-жестоките монополисти имат чудесни алтернативи (български). Има био и веган козметика - малко по-скъпа, но пък доста икономична. Просто почетете за 10 минути, информация бол.
23
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ненормален веган е напълно свободен да спаси тези животни, като се превърне в опитна мишка! Днес.бг колко пари взехте за тази глупост или просто толкова ви е акъла?
22
5
 
6
 
! Отговори
жеко преди 7 години
политиците, корпорациите и олигарсите подлагат на геноцид цели народи чрез вредни храни и начин на живот(справка бг) че за някакви животни ли ще им дреме
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хората са странни-може да убиваш животни за ядене а не може да ги мажеш с препарати,ако ти дадат избор ,да те убият или да те мажат,кое ще избереш,освен това нещо дето не е тествано ще си купиш ли за да бъдеш ти тестовия екземпляр,ами ако е токсично ,съгласни ли са на свой гръб да разберат
20
5
 
11
 
! Отговори
цц преди 7 години
снимали са майм'уна болна от краста и ни манипулират
19
6
 
6
 
! Отговори
иво преди 7 години
До Stefko 88човек,който не харесва животните,няма да харесва и хората!
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение, дали става дума за козметика, лекарства, храни, торове, перилни препарати - няма как да се тестват върху хора. Както вълкът се храни с по-дребни животни, така и ние използваме по-дребни видове за храна и научни изследвания. Винаги е било така и вероятно поне още век ще остане така. Стига истерии.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли какви милиарди се въртят в този бизнес? Мрънкате само защото нямате достъп до тези кинти. Няма човек, който срещу сто бона да не омаже заек с шампоан.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горката майму;на, вероятно са тествали върху нея и коло маска?!
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инфантилно-гейски простотии! Защо да не ползваме животни за опити? Това е научния подход! Омръзнаха ми разни деграданти да ни вменяват виртуална вина - тези животни са създадени и отгледани от човека за да изпълнят определена задача, точка по въпроса. Ако ги слушаме тези ненормалници, още утре зарязваме всичко и се връщаме в пещерите, пък там каквото стане.
14
3
 
4
 
! Отговори
До Stefko 88 преди 7 години
а "колегите събраха" - тоест ти не си дал нищо за контузеното момчеиначе с мнение:))))))))))))))))
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така, тука не става въпрос за месо, а за козметика.
12
5
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До Анонимен 9Не е задължително да се клепаш с козметика ...
11
26
 
7
 
! Отговори
shady преди 7 години
Аз съм против използването на животни за тестове, но само ако даденият вид животно е застрашено от изчезване. Напр. недопустимо е да се правят тестове върху горили, тигри, китове и много други. Но за животни като зайци, плъхове, кучета, някои видове маймуни, които не са застрашени не мога да разбера какъв им е проблема на тия псевдо-защитници. То по тая *** логика не трябва да се предлага изобщо месо по магазините.
10
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човечествотго върви към своя край от алчност и желание за имане и притежание на повече и повече блага. Ние не сме най-развития вид, а най-големите ***.
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това наистина е ужасно, но освен в козметиката животни се използват и в медицината и в много други изследователски области. Относно козметиката, всичките тези химии, с които се мажем са доста вредни, предизвикват рак и други заболявания, но не се говори за това, никой не чете, за смтка на това пък се рекламират мазилца за какво ли не!
8
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над хора ли да ги правят?
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас нищо не се говори ,че с търговската обсада козметиката която се продава е най-токсична!