Добрият шеф – вреден за кариерата на служителите!

"Емоционално изхабените" имат нужда от строги мениджъри
13 апр 2017 11:30,
14
Добрият шеф – вреден за кариерата на служителите!
Снимка: Flickr.com

Добрият шеф, който подава ръка на преуморения от работа служител, може да се окаже вреден за кариерата на подчинения, тъй като последният по-добре може да се възстанови, разчитайки на собствените си сили, пише "Дейли мейл".

Екипът от университета в Източна Англия, воден от д-р Карлос Пералта установи, че строгите и безчувствени мениджъри са по-полезни за "емоционално изхабените" свои служители.

При такова ръководство преуморените излизат по-лесно от дупката, отколкото подчинените, които получават съчувствието на боса. След изтощението и "прегарянето" на работното място, работниците се чувстват още по-нещастни заради добрия си шеф, предаде БТА.

Екипът проведе тестове с 500 служители. Всички страдали от емоционално изтощение. Първата фаза на прегарянето на работното място е когато служителят се чувства изчерпан откъм емоционални ресурси. Явлението се наблюдава при много натоварен работен график. От това състояние работниците най-добре излизат с началник, който не изпитва състрадание към тях заради проблемите им. Тогава подчинените най-лесно си съставят план за излизане от ситуацията и най-добре се мобилизират.

Оттук д-р Карлос Пералта прави извода, че хуманният и съчувстващ шеф невинаги е доброто решение за кариерата на служителя. Проблемът е личен и за да бъде решен е необходима максимална мобилизация на личните ресурси, която се постига най-добре с по-строгите началници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Меня преди 7 години
Само един резултат не са ви написали и той е, когато работника превърти и пречука шефа така, че пазете се!
12
7
 
7
 
! Отговори
Снабдители,продавачи преди 7 години
Веднъж им давам премии за добри резултати .Следващият месец започнаха да си ги вземат сами.На по-следващият работниците бяха други. Смених ги. Бяха станали емоционално крадливи.Така че, гърч му е майката да са стабилни емоционално.
11
0
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Взе ми думите от устата!
10
0
 
29
 
! Отговори
... преди 7 години
По голяма ГЛОПОСТ не бях чел! Дано да е грешка при превода, както не веднъж се е случвало по тия сайтове!
9
3
 
22
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
Тия пък ще ми кажат на мене какъв шеф трябва да съм! Аз знам от опит: Ако намалиш работното време, работниците започват много да мислят и изпадат в емоционално изтощение. Затова - 7-дневна работна седмица по 16 часа на ден. И нямат емоционално изтощение!Има и още едно правило - ако почнеш да им даваш заплати, започват да ходят по магазини и пак изпадат в емоционално изтощение. Никакви заплати, само храна и униформи!
8
0
 
32
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Айде, роби, въртете машинката за пари до смърт!Че и ви "мотивират" с подобни статии!Ще излезете със собствени сили "преуморени"от "дупката", веднъж, втори път...и един ден ще си останете в нея!Ха дано ви е по мярка!Както пееше някога Джим Морисън / от "Doors"/, цял живот човек се блъска и се труди "за един плитък гроб!"
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново някакъв пропаднал психолог "хвърля бомби" за да спаси кариерата си.Всеки работодател-садист ще прегърне тази идея "Ето видите ли ,аз съм добър човек,през цялото време бях много загрижен за служителите си" Същото са казвали и пазачите на концлагерите през ВСВ.Че всички гадости които са правили са били за да не се разглезват "учениците" за които се грижели.
6
0
 
34
 
! Отговори
Altego преди 7 години
Въпросче - статията поръчкова ли е или да? Кои антидепресанти точно препоръчват въпросните "учени"?... За един приятел питам!
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dobriyat shef krie podvodni opasnosti,ya izmama,ya izvun brachno..mnogo komplexi vse da e dobur,no nikoi ot ekipa mu da ne e..kashkavali,samo lakut v nosa za vas bg shefove
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блабабла са горните глупости. Подобни расъждения водят до масови депресии и самоубийства. Звучи точно като наръчник - как да прецакаме здравето и живота на нормалния човек, за да може някой тунеядец да си донапълни и без това препълнение джобове
3
0
 
38
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Тия "учени" защо не се захванат с нещо смислено?!?
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрият шеф требе да държи робите с малка или без заплата за да имат стимул и да одат с наколенки!
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости, в момента, в който човек почне да се чувства емоционално изчерпан е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ и да търси по-адекватно работно място, иначе се роботизира и животът му минава в унижение, в което няма смисъл.