За повече лайкове: Селфитата отляво са най-сполучливи

Добри снимки се получават и фронтално, заключи специалист
19 апр 2017 21:53,
6
За повече лайкове: Селфитата отляво са най-сполучливи
Снимка: Архив, Reuters

Ако искаме да си направим възможно най-фотогеничното селфи, трябва да поставим смартфона откъм левия ъгъл на лицето си, съветва д-р Анука Линдел от университета в Мелбърн, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Тя е специалист по невропсихология и според нея лявата част от физиономията ни по правило е по-атрактивна от дясната.

Д-р Линдел изследвала hashtag#selfie и анализирала най-новите 10 снимки на 100 мъже и 100 жени. Повечето от портретите били заснети откъм левия ъгъл на лицето, като тези направени отдясно или фронтално се оказали малцинство.

Математическият анализ потвърдил констатацията на Анука Линдел - от разгледаните снимки 41 на сто дали преимущество на лявата страна на лицето, 31,5 на сто - на дясната и 19,5 на сто - на фронталното заснемане.

Линдел отбелязва, че и фронталните снимки са не по-малко изразителни от левите профили, но в сравнение с тях са много по-малко фотогенични.

Най-добри резултати се получават при селфи в 3/4 или 2/3 завъртане към обектива, насочен от лявата страна. Кадрите излизат много добри, тъй като изтъкват скулите и по този начин обектът излиза по-слаб, отколкото е в действителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
по Здравко Попов преди 7 години
..."то бива хубост , бива, ама това моето направо не се търпи ! -обобщих мислите си аз". И от ляво да се снимам , и отдясно, и откъдето и да е - все не мога да ги избия тез пусти комплекси !
5
1
 
8
 
! Отговори
хехе преди 7 години
От хубавите селфита лъха на сутрешно изтропване
4
1
 
8
 
! Отговори
Селфар преди 7 години
Най-хубавите селфита стават от кендзеф!
3
2
 
4
 
! Отговори
глупости преди 7 години
На мен пък десният профил ми е по-хубав от левия (нормална лицева асиметрия) и няма как да си направя по-хубава снимка отляво. Едва ли това е така само при мен. Поредната тъпотия, за малоум.ници, барабар с този, дето ги съчинява тези г.лу.пости.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе май трябва да се снима отдясно, за да стане лява снимката. та, така.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кифли,разбрахте ли?