Лукс обществена тоалетна в Манхатън – за $280 000

Свежи цветя, климатик, звучи класическа музика
2 юни 2017 09:37, Елка Василева
4
Лукс обществена тоалетна в Манхатън – за $280 000
Снимка: архив, Reuters

Красив букет от свежи цветя, модерна мивка от мрамор и класическа музика - обновената тоалетна в нюйоркския парк "Брайънт" не е точно това, което повечето хора очакват от обществена тоалетна в центъра на Манхатън, пише ДПА.

Две седмици след откриването й местните жители и туристите са еднакво въодушевени.

Шикозното обновяване на сградата е струвало 280 000 долара. В помещенията с нови плочки звучи класическа музика, а тоалетните седалки са с протектори, които се сменят след всеки посетител.

Свежи цветя и акварелни рисунки красят обстановката, а чисто нова климатична система осигурява приятна температура дори през задушните нюйоркски лета.

Обществената тоалетна набра такава популярност, че през деня пред сградата се извиват дълги опашки, на които някои хора трябва да чакат между 20 и 30 минути.

Всички казват колко е хубаво и чисто, посочва служителката Антоанет Смолс. На церемонията по откриването тя и колегите й са срязали панделка, приличаща на тоалетна хартия.

"Звучи налудничаво, но тоалетните имат голямо значение", отбелязва британската туристка Джоан Бърнингам. При посещението си в тематичния парк на Дисни (Disney) във Флорида тя оценила тоалетните като безупречни, но тези в Ню Йорк според нея са "доста ужасни".

Луксозната тоалетна обаче прави голямо впечатление на туристите. 

/БТА/
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колективни! Седиш си, пърдиш и слушаш "Тъй каза Заратустра" или "Лунната соната" в компанията на родствени души! Сещам се какъв буен смях падна, като в Сочи в една тоалетна имаше две клекала! Между другото, в тоалетната в "Тръмп Тауер" на Пето е идеално чисто.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тропам само на метъл :/
2
1
 
9
 
! Отговори
Stereo преди 1 година
Щом има опашки, добре е да пуснат и фаст трак, за хора в реална нужда.
1
3
 
16
 
! Отговори
помацу преди 1 година
Елате ги вище каква чистота пазят в хотелите ни, такива мръсни хора рядко се срещат *ерат и не пускат и водата след тях...било им приятно,чисто...бля,бля...