За или против: Веганството. Полезно или вредно е то?

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното
2 юни 2017 21:38, Eкип на Teenproblem
84
За или против: Веганството. Полезно или вредно е то?
Снимка: Instagram

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното. То отхвърля консумирането на всякакви животински продукти.
 
Веганите изключват от менюто си не само месото, но и рибата, яйцата, млечните продукти, меда и всички храни, които са пряко или косвено свързани с животните. Те не използват и козметика, която е тествана върху живи същества.
 
Но какво е веганство?
 
Хранителен режим, болестно състояние или мода? Може да се каже, че е и трите взети заедно. То може да бъде полезно за организма, само тогава, когато сме добре запознати с него и знаем неговите подводни камъни.
 
И въпреки това веганството не отговаря на нормалното функциониране на човешкия организъм, който има нужда от месо и животински продукти, за да бъде здрав. Веганите смятат, че отношението на „месоядните” към животните е нехуманно, както и това да се конфискува производството им. Но този процес е нормалното състояние в природата. Кучетата убиват котки, котките убиват мишки и тн.

Още по темата можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: веган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сещам се и за онова детенце, което бабата и дядото заведоха в болница и едва беше спасено, след като родителите вегани го бяха довели до гладна смърт. Наложи се операция на сърцето. Страшна гледка, това адекватно поведение ли е?
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви кажа толерантност към различните трябва да има, но се наложи по-дълго време да общувам с едни вегани, първоначално ми бяха интересни, но с времето осъзнах, че всъщност са хора с дълбоки проблеми избивщи чрез веганството комплекси. Абсолютно неадекватни, с много уж правилни принципи и разсъждения, но далеч от реалността. Егоисти, уж много хуманни.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък мисля,че е добре да има повече вегани. това означава ПОВЕЧЕ МЕСО ЗА НАС !
52
1
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Долният коментар ме разсмя от сърце :))))))))))))))) Тея вегани верно са си тревопасни.
51
4
 
14
 
! Отговори
художника преди 6 години
Само суха информация: Всички тревопасни при смилането на храната в стомаха им се образува газ МЕТАН, който изхвърлят чрез оригване или ...отзад. Доказано е, че най-големите виновници за разграждането на озоновия слой на планетата са .....КРАВИТЕ.Чак след това са автомобилите, вулканите и заводите. А сега към ВЕГАНИТЕ- замисляте ли се какво отделяте след обилната Ви веганска храна? Вместо да пазите, вие рушите атмосферата на земята, ЛИЦЕМЕРИ!!!
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и Никола Тесла ще кажеш че не е особено интелигентен и образован?
49
9
 
29
 
! Отговори
Руския преди 6 години
Веганството е като секта - насочено е към слабите психически, лабилните емоционално и не особено интелигентните и образованите. За жалост тези хора наистина са болни след като затънат в дебрите на веганството. И както наркоманите - хем са опасни за обществото, хем са безпомощни и се нуждаят от нашата помощ
48
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасно смешно е да твърдиш, че месото е вредно! Не може месото да е основна част от нашето меню, стотитици хиляди години и изведнъж някой да твърди, че то е вредно за нас. Това е все едно да кажеш, че въздуха и водата са вредни, абсолютно невъзможно, даже обратно и въздуха, и водата, и месото, за жизнено необходими за нас.
47
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството е религия, тя се основава единствено на сляпа вяра, в него няма никаква логика, а за научна обосновка и дума не може да става. Всеки си решава сам за себе си, но хладния разум и сухите факти говорят, че веганствато е опасно, то е психическо разтройство много подобно на анорексията.
46
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден като подбелиш зъркели в болницата заради вкусното месце си спомни как си се майтапел и какви вицове си пускал и какъв мъжкар си бил щото си се тъпчел с ***. Време е за излизане. А ти си стой и си пиши до сутринта в тоя *** сайт и се гаври с "глупавите тревопасни". ХАХАХАХАХАХА Очевидно тва ти осмисля животеца.
45
5
 
22
 
! Отговори
До 62 преди 6 години
Хомо сапиенс е оцелял и след това процъфтявал благодарение на това че си е печал месото, неговата основна храна! Печенето на месо елиминира зловредните, потенциално смъртоносни за човека бактерии, храносмилателната ни система е еволюирала за такъв начин на хранене. Няма как печеното месо да вредно за нас.
44
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стандарта история е, панелен неудачник от Бг с високо кръвно и предиабет да се гаври с "тъпите" вегани.
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли колко вегани са нужни, за да изядат едно прасе?Отговор: - Един, стига никой да не го гледа.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравявам всички вегани с песен по техен избор в изпълнение на 100 Каба гайди !!!
41
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко умен ме е направило веганството, но работя за много пари в голяма ИТ компания в Зап. Европа, а ти сигурно пишеш от Сторгозия вонящ на ракия.
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то някой яде ли непроцеснато месо. Всяко печено месо е процеснато. И риска е почти 50 процента. Научи английски и стига се просвещава само от парцалките на пеевски. Нищожен бил процента ХАХАХАХАХАХА
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато човек гледа как се коли и разфасова животно, страда, но същевременно си мисли за вкусните пържоли и лигите му потичат. Същото се случва и когато веган гледа работата на сенокосачка.
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айнщайн, Нютон, Леонардо да Винчи и Тесла не са ядяли месо. Я пак за умните мършояди, а.
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой май не е внимавал в училище. Човек първо е бил веган и после става мършояд по принуда. Заради ледниковия период. Вече няма ледников период и не е нужно да ядем ***. Обаче има едни корпорации, където не искат да изпуснат кокъла и дезинформират на поразия хората, а хората си *** от инфаркти, диабет и инсулти, но иначе се подиграват на "тъпите" вегани. Кой ли е тъпия в случая, а.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма нищо готино в това да си мършояд. Странно е това драпане на някой от вас. И цигарите са били много модерни преди години, но вече всеки ги отбягва."Ти си гига т ъп индивид, поредното доказателство, че веганството е вредно. Яденето на месо не е мода при хората а е естествен процес, граден с хилядолетия еволюция. Мода е новопоявилото ти се смешно веганство, затова сега е модерно да се говори за него. Но и тази мода ще умре. :)