Трупаме килограми в офиса! Кога става това?

Виновно е бюрото, липсата на прозорци, студът...
7 юни 2017 13:52,
5
Трупаме килограми в офиса! Кога става това?
Снимка: архив, Reuters

Да, седенето на бюрото в офиса в продължение на часове определено е причина да натрупаме излишни килограми, но има и някои други фактори, които по-скоро не очакваме да допринесат за допълнителното тегло. За какво да внимаваме?

1. Помещението, в което работим, няма прозорци

Когато прекарваме часове в подобна среда, която не позволява да имаме контакт със слънчевите лъчи, може да натрупаме излишно тегло. Това се посочва в данни на проучване, поместено в сп. Environmental Health Perspectives.

Утринната светлина поддържа биологичния часовник на организма ни в баланс и, когато не се излагаме достатъчно на слънчева светлина, това може да доведе до инсулинова резистентност и повишен апетит. 4 неща, които трябва да държим в офиса си

2. В офиса е много студено

Голяма част от модерните офиси разполагат с централизирано отопление и охлаждане. Когато в помещението температурата е твърде ниска, организмът ни реагира на студа, като съхранява мазнина за изолация, смятат специалисти.

Затова се очаква да увеличим теглото, дори и да намалим приема на калории.

Още по темата, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: офискилограми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, работите в офис. А какво ви пречи да се движите в извънработно време?И аз работя в офис, но спортувам три пъти седмично. Висок съм 180 см и тежа 79 кг.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До venomЗабрави Делян Грух грух. Той е към 100 дка (поне!).
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но пък и е толкова престижно да кажеш, че работиш в офис, нищо че еквивалента ти на работа е на ниво "общ работник". Ама си в офиса, не при "простолюдието".