Учените го доказаха! Красивите момичета – отличнички!

Гримираните студентки са по-успешни, имали голямо самочувствие
Обновена: 18 юни 2017 19:48 | 18 юни 2017 17:40,
24
Учените го доказаха! Красивите момичета – отличнички!
Снимка: Reuters, архив

Момичетата с грим изкарват по-високи оценки на изпит, защото той повишава самочувствието им и това подобрява паметта им, съобщи в. "Мейл он сънди".

Учените от Харвард и университета на Киети в Италия са работили с 200 студентки, следващи еднаква специалност и със сходен коефициент на интелигентност. Те били разделени на три групи. Едните слагали грим, другите слушали музика, а третите рисували. След това ги изпитали върху раздел от учебник, който току-що са прочели.

Използвалите козметика изкарали с от 10 до 20 процента по-високи оценки от останалите две групи.

"Жените слагат грим, за да повишат самочувствието си, като знаят, че са по-привлекателни. Това ги кара да се чувстват по-добре под стрес. Позитивните емоции увеличават достъпа до информация в паметта" - обясняват учените в сп. "Cogent Psychology".  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: гримизпитистудентки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В материала е написано, че гримът се слага , за да се повиши самочувствието. Вярно е, жените с грим демонстрират ниска самооценка, т. е. са удобни за мъже всяка модификация.Вярно е, че има мъже преподаватели, които пишат по-високи оценки при определен физически тип на студентката, но знам и жени преподаватели, които на всички мъже пишат високи оценки. И при двата типа фолклорът ги разнася и студентите ги използват, преподавателите биват възприемани като смешни.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една малка поправка. Гримирана и красива не са синоними. Даже понякога гримиранкте са по-грозни от неносещите грим.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остави я да се утешава, че точно тя има вкус и разбира от всичко.Съвсем младо момиче осъзнава ли късата пола като секси дреха?Тази ще се разхубави ли, като скалъпи злобна забележка по адрес на хлапе? Или ще стане интересна на някого? Не.
16
1
 
4
 
! Отговори
от 7 преди 6 години
ами не, не съм грознамного съм си хубава дажеЕдин съвет: на изпит, на работа и на интервю не се ходи със секси дрешки.Тях ги пази за дискотеката и го комбинирай с вафлички в косата ;)
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че се занимавате с глупости.
14
0
 
11
 
! Отговори
Даскал Грую преди 6 години
Освен хубавия грим и вдигането на краката помага. Колкото по-често и по-нависоко, толкова и оценките са по-добри
13
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
Погрешно предполагаш.Е, и мен юначаги са ме защитавали от натрапници, без да съм била с къса поличка и грим.
12
4
 
3
 
! Отговори
До №11 /До Шматка/ преди 6 години
Ти,предполагам, си и 7.Не губи надежда, в наше време пластичните хирурзи творят чудеса!Но не забравяй, че грозилото има чар,само ако е с добър интелект и симпатичен характер!Със стройните крачета, късите полички и хубавичките личица по-добре не се заяждай.Остави ги на мира.Винаги някой силен на деня или юначага във физическия смисъл ще скочи да ги защити от злобни погледи,тънкогласи доценти и злъчни забележки. Онези с мини полите и зимните рокли,които ти мислиш за летни, едва ли са без вкус.
11
0
 
2
 
! Отговори
до шматка преди 6 години
Красотата може и да е качвана на пиедестал, но съвсем не само на жената, по-скоро въобще. Колкото до това имало ли е некрасиви царици, направете справка как е изглеждала прославената Клеопатра, а между другото има не само една Клеопатра, поогледайте и не толкова прочутите, има монети, скулптури. Примери достатъчно , стига да искате да сте обективна. Художникът Дега цял живот е рисувал балерини и ги е смятал за грозни. ...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен една млада много гримирана "докторка" ми "свали" конците след операция та сега се наложи Нова операция с пълна упоика и рязане за вадене на "свалените" конци ! Име искате ли? че се е настанила в много известна клиника в София .
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО СИ УМЕН И УПОРИТ ГРИМА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ !!! ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОГАТО РАЗЧИТАШ НА НЕГО !!!!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учените от Харвард и университета на Киети в Италия поощтряват кОрвалъка а не ученето.
7
5
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
"злобните" погледи не са били защото ти завиждат за невероятните крака, а за това, че нямаш вкус. И не са били злобни, а най-вероятно укорителни ;)На първата сесия първи курс имах колежки, които бяха дошли с летните си рокли. През зимата. На -20 градуса.
6
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
ДубрутроВинаги в човешката история женската красота е била качвана на пиедесталНякой някога някъде да е прочел за грозна царица или принцеса.Русо гладно няма.Брутално но е истина
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дори как се слага грим, имам обеци и татуировки и пак завърших с отличен. Техническа специалност. И какво от това?
4
3
 
12
 
! Отговори
Тъпизъми преди 6 години
По тази логика азиатките са по кухи от българките кифли ама носят и по скъпи аксесоари щото имат повече пари от българките , извода пийте студен швепс.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) ПродължавамАко ти беше пуснал ръка, сега щеше да си доцентка.
2
6
 
12
 
! Отговори
:) Продължавам преди 6 години
Веднъж забелязах, че една сравнително млада асистентка ме изгледа злобно, докато се разминавахме в коридора. Но тя само ни водеше упражненията, а аз нито веднъж не съм отсъствала от часовете й.На един от изпитите, провеждан от изключително неприятен доцент с тънък, женски глас, той седна така, че коляното му се заби в мен, а аз нямаше накъде да преместя стола си. През цялото време се усмихваше мазно и учтиво задаваше "подпомагащи" въпроси. После разбрах, че се е държал така и с други момичета
1
8
 
10
 
! Отговори
:) преди 6 години
Грим не слагах, но носех къси полички, защото ми стояха много добре. Все още нямах достатъчно житейски опит, за да преценя, че това може да подразни преподавателките, в моя факултет половината от преподавателския състав бяха жени. Не знам дали мини поличките са ми повишили или понижили някоя оценка, но и да се е случило, вероятно е било само с по една единица, защото учех добросъвестно.Само два пъти забелязах реакции на дължината на поличките ми. Злобен поглед в коридора от страна на една