Той не отговаря? Криза! Колко сме зависими от телефона

Защо не се обаждаш? Краста, номофобия и още нещо
19 юни 2017 22:53, Eкип на Teenproblem
5
Той не отговаря? Криза! Колко сме зависими от телефона
Снимка: Instagram

"Защо не се обаждаш?" "Защо не вдигаш?", "Откога не сме си писали!", "Ти не държиш на мен!", "Не искаш да ме чуваш!"

Случайно това да ви е познато? Ако да, стегнете се или свалете приятелите си на земята. Вие не сте 112, а човек с лични задължения и пространство, който не е задължен да държи телефона до ухото си непрестанно.
 
Въпреки че вече смятаме тези въпроси за нормални, те не са и са знак за болестно състояние. Това състояние се нарича от експертите номофобия, което идва от "no mobile".
 
При него липсата на мобилен телефон води до стрес, както и когато търсите някого, а той не вдига. Да, това е болест, защото, замислете се, не всеки е задължен да вдига телефона си и си признайте, че почти никога не взимате това под внимание, а започвате да мислите ЗАЩО???

Още по темата можете да прочетете в TeenProblem.net


5
Още по темата: телефонтехнологии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
Иуда е имал своя Христос. Салиери - Моцарт. Най-големият хаджидимитровси майтап е, че Мирчев е имал своята д-р Димитрова. Само дето нея няма да я разпнат, нито ще хване ТВС.))) Е, рано или късно нещата се оправят.))) За блондинките с голям бюст.)))) Аз като ви разправях, че Мирчев е гей, вие не ми вярвахте...)))
4
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
Номер 3, ама тя обажда ли ти се изобщо или на теб така ти се струва в шизофре.нен пристъп?:)
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да я понасям,защо да и вдигам телефона!!!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен ум е коментар 1.Направете се,че не разбирате причината,защо не ви отговаря,всеки път, като му се обадите!.Дръжте се приятелски и мило!.Един човек много дълго време не може да търпи някой, който не му е ПРИЯТЕН!Вие се дръжте мило и сладко.Това ще го изнерви в даден момент и ще ви каже,какво му е отношението към вас. Трябва да ескалират нещата.
И точно,тогава ще ви каже истината.От вас извода!!!Всеки по своя път и връщане назад няма!!!На принципа: "Бях,видях,разбрах!!!"
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му се занимава с вас!Малко по-късно ще ви каже ,какво мисли за вас!!!Просто е въпрос на време.