С наднормено тегло сме, но не го осъзнаваме!

Изследване показва стряскащи данни за българите
20 юни 2017 22:04, Eкип на Teenproblem
26
С наднормено тегло сме, но не го осъзнаваме!
Снимка: Instagram

Наднорменото тегло е също толкова важен проблем, колкото замърсената вода, въздух и пр. То уврежда здравословното състояние на голяма част от младите хора.
 
За жалост това не са празни приказки и това показва проучване направено през 2007 г. Резултатът от него е такъв: 49% от българите са с килограми над нормата. Това не е най-лошото. Едва 35% от тези хора смятат, че са по-дебели от нормалното.
 
У кого е вината в случая? Отговорът е елементарен.
 
Не са виновни тези, които предлагат нездравословна храна, а тези, които я прекаляват с нея. Това са тези 49% от населението, а може би и повече, при които резултатът не е видим.
 
Как да се справим с това - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: здраветегло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Неук с мнение преди 6 години
Съжалявам, че съм подтикнал някои пишещи към по-крайни коментари. Не казвам, че съм дебел, а пухкав. Пулсът си го свалих от средно 75-80 до 55 заради колоезденето. Не уточних, че качвам баири, а не се шляя. Колкото до висването на кожата сте прави, все пак съм 125 на 100 на 100 в мерки от горе надолу. Имам почти двойно увеличен черен дроб и висок лош холестерол. Не пия, не пуша, мазно не ям, но месо и зеленчуци ям много. Е и изпивам по 4-5 литра кола на ден.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега пък думата м...о...д...а е затрита. Що бе, хора? Какво й е на тази пък дума?! Боже, такава цензура никъде няма!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тези данни, които даваш противоречат на науката. Пулс 50-55 имат хора, които се занимават редовно със спорт."Да ти кажа - и това е генетично. Нито аз, нито баща ми спортуваме. И двамата сме с пулс 55 средно, 60 мога да стигна, като кача 3-тия етаж. Той е на 72. И не сме слаби. И дебели не сме. Всъщност всяка крайност е вредна - и кльощавата налагана от години мода, и дебелото тяло.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... но естроген се "произвежда" от яйчниците. Каквито статиите - такива и повечето от коментарите по тях.
18
0
 
3
 
! Отговори
14, преди 6 години
"Самата тлъстина произвежда хормони / например естроген/ и с това се опитва да компенсира недостатъка им в организма. Мастната тъкан не е само енергиен резерв"Забраних отдавна на децата да се информират от нета. Заради подобни глупости, като горната. Как може на някой да хрумне, че "тлъстината" произвежда хормони? Конкретно за връзката между естрогена и тлъстината - обратната е - прекомерното количество естроген и малкото количество прогестерон са предпоставки за трупане на килограми.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво казва това подобие на статия всъщност?Очаквам следващата да ни съобщава, че небето и синьо и по него има облаци, които понякога заемат 67 % от него.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости, инфраструктурата ти пречи. За да се поддържаш в добра форма, да си здрав и добър мускулен тонус не ти трябва абсолютно нищо друго освен 3х3 метра място, където да легнеш по гръб за малко коремни и да имаш място за лицеви опори/клякания/подскоци.Всичко друго е мрънкане, извинения и търсене на причини. Хората чудеса правят само със собствената си тежет, на *** се му трябва я писта, я зала я цял стадион, щото иначее е дебел.Воля, воля и желание е истината.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Храната е виновна спор няма, но за мен основна вина има липсата на инфраструктура - игрища, пътеки и тн.всеки ден животът ни става все по заседнал, няма как да отидеш с колело където и да е при този начин на шофиране, не можеш и пеша - защото един тротоар няма като хората.В крайна сметка кола/автобус място Х локално се движиш като пумпал и пак кола/автобус....
14
1
 
11
 
! Отговори
Дали? преди 6 години
Критериите за наднормено тегло не отразяват реалността. Примерно, един човек с широки рамене, яки мускули и тънка талия, веднага попада в категорията наднормено тегло, докато един с раменца като на момиченце и стърчащ напред корем, може да се окаже в нормата. Това е според мен причината много хора да смятат, че са в нормите и са прави в повечето случаи.
13
3
 
5
 
! Отговори
дебел преди 6 години
От нас по-дебели са май само Хамерикаците.И ставаме все по-дебели... и по-дебели.... и скоро Хамериканците ще ни дишат прахта.Поне в едно да ги задминем :)
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай на българина блажно и сладко и му гледай сеира ! Ям, за да живея или живея, за да ям ? Но не съм съгласен вината да се прехвърля изцяло върху потребителя, когато единствената нормална алтернатива на нездравословното хранене е да си готвим сами. На всеки ъгъл има макдоналдс, кфц, бургери, дюнери и т.н. Не виждам и в обществото да се прави кой знае какво. Предлагат се евтини алтернативи от рода на "Изпий това хапче и яж каквото си щеш", вместо да се създават хранителни навици още от деца !
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние така свикваме с пълнотата, че губим реалната преценка. Ако публикуват често снимки на пълни хора от жълтата раса, веднага ще стане ясна сериозността на проблема. Корейци например. В Япония има закон, който определя максимума на талията при мъже и при жени. За жените има изключение при бременност.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората сега живеят дълго и с много хронични заболявания. Ако се измери нивото на хормоните на щитовидната жлеза на пълните хора, при много от тях ще се регистрира изключително слаба функция. Самата тлъстина произвежда хормони / например естроген/ и с това се опитва да компенсира недостатъка им в организма. Мастната тъкан не е само енергиен резерв...
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, не са виновни тези, които предлагат нездравословна храна, въпреки, че го знаят, а тези, които прекаляват с нея, въпреки, че не знаят, че е нездравословна. Например, второкачествени германски храни, в които захарта е изцяло заменена с фруктоза... Или 20 годишно говеждо. Или препакетирани храни с изтекъл срок... Айде стига!
8
4
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Основните фактори за продължителността на живота са ДНК, ДНК и накрая пак ДНК. Шанса да доживееш до 80, ако бабите и дядовците са доживели до 80 и повече години, е огромен, каквото и да ядеш и пиеш, стига да не е отрова за миши само - това показват сериозните научни изследвания. Всъщност въобще дали си дебел или слаб, спортна натура или не, пак си зависи от гените ти.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо най-накрая някой авторитетен институт или университет не направи достоверно проучване каква е зависимостта между теглото и продължителността на живота. Защото аз ням впечатление, че слабите възрастни хора умират по-късно от пълните. Или, както казваше асиситенткта ми по кардиология в унивррситета: "Колеги, на масата на патоанатома, пълните хора, починали от инфаркт са същият брой като слабите." Едната ми баба беше спортистка - почина на 75 от инсулт. Другата -доста пълна- на 86 от инфаркт.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постоянен пулс 100-110 ?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен пулсът не ми е нормален. Личният ми лекар ми казва, че е от напрежение и стрес, но се плаша...
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами аз от много стрясъци качих мазнинките! Пръжката да се наричам първа радост е за мене!
3
1
 
20
 
! Отговори
В кръга на майтапа преди 6 години
Тая на снимката ако е с наднормено тегло, то аз съм Котоошу....