Фактите говорят: Умните хора трудно взимат книжка

Твърде много се замисляли над задачите си
Обновена: 22 юли 2017 15:05 | 22 юли 2017 13:14,
39
Фактите говорят: Умните хора трудно взимат книжка
Снимка: Reuters, архив

Умните хора са с по-голям шанс да се провалят на шофьорските изпити, тъй като прекалено много се замислят над предизвикателствата, които им предстоят, пише в. "Дейли мейл".

За разлика от хората с академичен ум, кандидат-шофьорите с по-нисък ценз е по-вероятно да вземат книжка от раз. Креативните умове от сферата на изкуствата се справят по-добре с шофьорските изпити в сравнение с представителите на науката и математиците.

Изследването е установило пряка връзка между интелекта, професионалното израстване и вземането на книжка от първи път. Оказало се, че колкото по-добре се е представил на матурите и на приемните изпити в университета даден индивид, толкова по-зле е преминал през шофьорските тестове.

Авторите на проучването са установили също, че хората с по-ниски оценки и неакадемично мислене проявяват значително по-голяма практичност, която е от съществена полза при изкарването на шофьорска книжка.

Изследването показва, че 59 процента от хората с ниска квалификация вземат свидетелство за управление на МПС от раз.

За сравнение само 39 на сто от корпоративните началници успяват да вземат шофьорските си изпити от първия път. Хората със собствени бизнес пък се сдобиват с книжка средно при четвъртия опит. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно затова на глупавите автоинструктори за по една улица дето им дават час начално обучение са на мо'да нешно времв *** трябва да си да ти върви ясно затова в ловеч глупаците са на мо/да фъфли ама може другия блъска ама не му признават защо питаите си ги лениновци и нам какви си
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога сфетофато сфетне портокал минава.Гоуем интелект,Начи.
24
21
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Огромна част от "умните" всъщност са мамини дечица и зубъри, които не са свикнали да поемат отговорности и да правят избор, защото винаги някой го е правил вместо тях. А за управление на кола, машина, фирма, процес в реално време, се иска постоянен дисижън мейкинг. За проектиране, програмиране, неща, при които можеш да спреш и да помислиш половин час, е друго. Затова взимането на книжка не означава, че си или някога ще станеш добър водач на автомобил. Може да си останеш посредствен цял живод
23
0
 
15
 
! Отговори
М.28 преди 6 години
Имбецилите без образование взимат книжка веднага защото си плащат на който трябва.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, до 10 години ще са безпилотни всичките. От книжки няма да имаме нужда.
21
0
 
34
 
! Отговори
академичен ум преди 6 години
Значи поговорката " *** като шофьор" е вярна!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКога, когато са на 18 ли ?
19
4
 
7
 
! Отговори
КАТ преди 6 години
Наи-умните са от малцинството, те немогат да вземат книжка защото са неграмотни. Значи ли това че са най-умни?
18
1
 
2
 
! Отговори
15 преди 6 години
Няма по-добро доказателство за малфункционалността на бълга*рака от това куп dislike-ове на поста си.Благодаря ви, мат'риала!
17
3
 
1
 
! Отговори
до зохан преди 6 години
вземи изкарай С категория и ще разбереш защо трябва да се зубри
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има голяма разлика дали те късат на теорията или на практиката, естествено че ако те късат на практиката не си умен, а *** и смотан! Теорията се зубри, а в зубренето жените са много по-надарени от мъжете!
15
5
 
8
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Не виждам защо трябва да се зубри правилника, тъй като има логика в него! А това, че умните взимали книжка по-трудно е пълна глупост! Значи веднага правим извода, че жените са по-умни и край.
14
6
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 7Ясно е защо ти е трудноПРАВИЛНИКА ТОЧНО СЕ ЗУБРИ.Трябва да ти стане като безусловен рефлекс защото напътя най често нямаш време да мислиш.Умничкият ми той
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактите говорят : притежанието на кижка рязко увеличава шансовете да сте *** арогантен ***, който по цял ден си чопли носа в задръстването и не може да измине и пет метра пеш, без да се задъха прединфарктно.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това ли пътищата са пълни с тъпaнари?
11
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Физик 3Не знам каква физика и как изобщо си завършил (макар че в Бг всички завършват ...с кеш) но едно е сигурно, БАЛАМУРНИК си.Такива като теб по правило са бедни, жените им ги *** съседа а децата им са все с разбити носове.Как е Ладичката, върви ли още?
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни НЕБИВАЛИЦИ!!
9
0
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
А има ли регистриран случай интелигентен човек да стане катаджия или пък инструктор?
8
2
 
21
 
! Отговори
бг преди 6 години
Обяснението е просто -инструктори и изпитващи са интелектуални инвалиди и се дразнят ,ако някой е по-интелигентен от тях. За да си го върнат го късат . Няма професори по шофиране .Днешните шофьори са това , което са били в миналото каруцарите и файтонджиите. Е кога каруцари и файтонджии са блестели с интелект?
7
1
 
3
 
! Отговори
Ушев преди 6 години
"Пътен знак номер Д7 'Автомобилен път' е от група Пътни знаци със специални предписания. Тези пътни знаци са изработени от високоефективно светлоотразително фолио и е с високи технологични параметри."