Усмихнати и в бяло: На изискана вечеря на открито в София

Столицата ни става част световното събитие White Dinner
Обновена: 24 юли 2017 10:53 | 23 юли 2017 11:05, Александър Попов
9
Усмихнати и в бяло: На изискана вечеря на открито в София
Бяла вечеря в Торино. Снимка: Паоло Фаретра

Изискана вечеря насред града. Единственото условие е да сте усмихнати и да си вземете доброто настроние и кошница с храна. София се присъединява към редица световни градове, които са домакини на Вечерите в бяло.

На 27 юли столицата ще се включи в спонтанния пикник, който представлява една вечеря в бяло насред града, по примера на Париж, Барселона, Милано, Ню Йорк, Сидни, Хонг Конг, Хонолулу, Берлин, Хамбург, Торино, Токио...

Идеята се заражда преди 29 г. В Париж, когато група приятели решават да се насладят на лек вечерен пикник под звездите, облечени изцяло в бяло. Към днешна дата този тип събития се провеждат в десетки градове по целия свят, а рекордьор по брой участници е Кейптаун с 20 000 души.

Защо са толкова популярни?

Защото са изпълнени с голяма доза креативност, инициативност и потайност. Локацията се пази в тайна до часове преди началото на събитието, когато всички участници получават съобщение с информация за място – среща с координатор. Той ги отвежда до мястото на събитието, като се получава един своеобразен флашмоб от усмихнати хора, облечени в бяло и разнасящи пикник кошници, маси и столове, свещници, цветя, балони.

На избраното място, те разпъват, нареждат бели покривки и украси, порцеланова посуда, чаши и прибори и се отдават на споделената емоция от това изискано пиршество под звездите в компанията на семейство и приятели, но и стотици други непознати. Гостите приготвят предварително домашна храна като за пикник, обясняват организаторите.

Целта на тези вечери е да се откъснем от обичайната ни среда, да намерим време за любимите ни хора, да се насладим на вкусна храна и да превърнем тази вечер в едно различно и незабравимо преживяване. Идеята за споделеност, да седнат познати и непознати на една маса, хора, които имат същия мироглед като вас, е завладяваща и повод за запознанства и създаване на нови приятелства.

За желаещите да се включат в атрактивното събитие, организаторите предоставят оборудване под наем, напитки подарък в пакетите за регистрация и най-вече са се погрижили за забавната програма -  стрийт арт шоу с графити, джаз и френска музика, летни хитове и незабравими песни от световната сцена, DJ парти, шоу с акробати и циркови артисти и страхотна фотоизложба. Точно в 23:00 часа всички ще запалят бенгалски огън и ще застанат под фотообективите за незабравима снимка на събитието.

Зад концепцията стои не само кулинарно пиршество и устрем към създаване на красота, показване на стил и забавление, но и идеята за опазване на околната среда – било на пикник в гората или насред града. Затова след приключването на Вечерята в бяло всеки трябва да си почисти и да остави след себе си мястото така, както е било при пристигането му. Забранена е употребата на еднократни пластмаси и всичко е стъкло, порцелан или пластмасови чаши и чинии за многократна употреба, които всеки носи сам и прибира след себе си в пикник кошницата или чанта.

За да станете част от това събитие с международна популярност, е нужна единствено регистрация на уебсайта на събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Вечеря в бялоWhite Dinner
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
карина преди 6 години
Опитвам се да проумея израз на какво е всичко това , какво утвърждаваме по този начин...и не успявам да си отговоря.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България хората са много усмихнати, от висок стандарт на живот ще да е...
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъъъъ, ама в България е забранено ходенето по зелените площи и прочие подобни инициативи. Не било "европейско"
5
8
 
7
 
! Отговори
ф преди 6 години
Тъпо преживящо стадо в бяло! Нищо оригинално!
4
3
 
12
 
! Отговори
Чудесно преди 6 години
Прекрасна инициатива за хора, които се стремят да живеят изискано в ежедневието си и познавам доста такива. Мисля, че ще се получи чудесно и забавно. Ще се постарая да отида.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама това е Рим?
2
10
 
17
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
И какво му е изисканото - ядеш насред площада.
1
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре, нова секта...