То бива, бива... Кога да правим компромис в приятелството?

Как се поставя граница и кога е време за нея?
27 юли 2017 22:22, Eкип на Teenproblem
5
То бива, бива... Кога да правим компромис в приятелството?
Снимка: Instagram

Добрият приятел е този, който винаги разбира как се чувствабе без да сме обелили и дума. Той е застрашен вид, на изчезване е. Не са нужни въпроси, за да проветем пълноценен разговор, а просто поглед, с който Приятелят предразполага и поражда нуждата да изкажем всичко, което ни мъчи или което ни прави щастливи.
 
И все пак често пъти се караме с най-близките си хора, а именно те. Когато денят ни не е бил наред те са тези, на които си изкарваме горчилката...защото знаем, че те са тези, които винаги ще ни изслушат, ще понесат всичко на гърба си. Понякога обаче товарът става прекалено тежък. Но затова е приятелството, за да вземем половината от багажа и да вървим ръка за ръка с нашия човек.
 
Не всичко върви по вода, приятелството е едно от най-скъпите удоволствия. Трябва да се правят много компромиси и да се поемат много незаслужени шамари. Хора сме и грешим, но това не бива да бъде пагубно за едно силно приятелство.
 
Но защо са важни компромисите? Те всъщност крепят връзката между приятелите. Те са тези, които поставят знак стоп пред неблагоприятните ситуации и тези, които създават дълголетните приятелства.

Още за компромисите в приятелството и кога да ги правим - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: приятелство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари