Почакай, спри се: Защо да не бързаме толкова?

Какво изпускаме в забързаното ежедневие? Вижте!
31 юли 2017 20:24, Eкип на Teenproblem
5
Почакай, спри се: Защо да не бързаме толкова?
Снимка: Instagram

Ставаме сутрин и бързаме. Бързаме да вземем душ, да направим кафе, да хапнем нещо бързо. Бързаме за автобуса, за работа. Бързаме да отидем на почивка, бързаме да дойде лято, да дойде събота. Накрая излиза обаче, че прекарваме много голяма част от времето си именно в бързане. В един момент ще се обърнем и ще видим, че точно това време е изгубено в такова начинание, което не допринася с нищо за развитието ни, а още по-малко за щастието.
 
Защо да не бързаме?
 
1. Пропускаме шанса да се порадваме на малките неща. Те са едни от най-значимите, които ни правят хора. Когато бързаме, не забелязваме усмивката на непознат, цветето, което ни подарява любим човек, ей така без повод – все неща, които биха ни накарали да се почувстваме спокойни и щастливи. Забавете темпото и им обърнете внимание.
 
2. Когато бързаме, бягаме от успеха. Както казват хората „Бързата работа срам за майстора.” За да направим нещо качествено, трябва да му отделим нужното внимание, а това не става с бързане. Всяко нещо се нуждае от определено време, за да стане успешно – нито повече, нито по-малко.

Още причини защо да не бързате можете да прочетете в TeenProblem.net


5
Още по темата: живот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мацката е яката работа