Огън от любов... по пожарникарската стълба към любимата

Младоженец взе невестата си по необичаен начин в Казанлък
Обновена: 7 авг 2017 07:13 | 7 авг 2017 07:07, Златко Желев
8

Снимка: "24 часа"

Инспектор Деньо Денев от Старозагорската пожарна стигна до любимата си Ивелина на петия етаж в Казанлък, като се изкачи по пожарникарска стълба до терасата на апартамента й. Той бе на височина 15 метра в сватбения им ден, докато повечето от роднините на булката го очакваха на входа на жилището.

Неписаният обичай в този край повелява в началото на сватбата младоженецът и кумът да дойдат за булката, а нейните близки да заключат входната врата и да искат откуп. Дори когато женихът плати и влезе в стаята при любимата си, първо трябва да намери скритата ѝ някъде обувка, а след това да я напълни с банкноти, за да стане момичето по-високо.

Разбира се, всичко е на шега, защото накрая така събраните пари отиват в бюджета на младото семейство.

"Оженихме се, след като 8 г. бяхме гаджета. Не знам защо, но детската ми мечта беше да съм булка, мислех, че това е професия. Дълго време сме заедно и си знаех, че Деньо ще измисли нещо шантаво в този ден. Допусках, че може да е с пожарната, затова имах план А и план Б за сватбата", разказва пред "24 часа" щастливата младоженка.

Според план А Деньо и кумът им Росен трябвало да дойдат за булката пред входа на блока. Но за да бъде по-интересно, роднините на Ивелина блокирали асансьора и принудили жениха да изкачи стълбите до петия етаж. По пътя му навсякъде накачили майтапчийски надписи - от "Не се предавай, остава още малко" и "Умори ли се вече?" до "Поздравления, ти успя!" на финала. Но този план сработил отчасти. Деньо наистина се изкачил до входа на апартамента, но там, под предлог че парите му свършили, се върнал обратно.

Върнал се, за да задейства план Б. От другата страна на блока вече го чакали колегите му от пожарната в Казанлък, които били разпънали стрелата на автомеханичната стълба, с която си помагат, когато трябва да гасят пожари по високите етажи. Тя достига до 27 м височина, но в случая и 15 м били достатъчни. Музикантите от оркестъра, с който дошли за булката, също се преместили при автостълбата.

"Както си бях със сватбения костюм и вратовръзката, сложих каска с шлем, преди да поема нагоре по стълбата - така е според нашите правила. На определената от закона дистанция бавно ме последва кумът ми Росен Маринов. Кумовете ни - Росен от Ловеч и Деница Вълчева от Самоков, са мои състуденти от пожарникарския факултет на Академията на МВР, сега и двамата са пожарникари в София, така че знаеха. То на Деница не ѝ се наложи, защото трябваше да ни чака горе при булката", вълнува се още Деньо.

Стигнал до тераса, прескочил перилата и се озовал в стаята при роднините на булката ей така, както бил с предпазния шлем и каската. И понеже там имали троянски кон - съпруга на сестрата на Ивелина, баджанака, всичко на терасата било предварително подготвено за превземането ѝ. Прозорецът на остъклението бил отворен, а въжето на простора - премахнато, за да не пречи.

"Аз бях в другата стая и нищо не виждах. Направо ме ошашавиха, защото едните викаха, че Деньо е на вратата, а другите - че идва през терасата. От вълнение чак се разплаках, докато другите бяха изпаднали във възторг. Бяха ме обградили като на барикада 6-те ми шаферки, за да не ме дадат лесно на мъжа ми", разказва Ивелина.

Сватбата по-нататък продължила с много смях и добро настроение, тон за които дала историята с автомеханичната стълба на пожарната. При подписването в ресторанта женихът джентълменски отстъпил правото на булката да го настъпи първа, за да командва вкъщи, но след това пък на него се паднало по-голямото парче от сватбената погача, която двамата разчупили.

Сега с Ивелина са на сватбено пътешествие. Екипът на Dnes.bg им пожелава да са живи и здрави, вечно влюбени един вдруг. Чакаме наследник!
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
горчиво! преди 1 година
Страхотно, тази новина ми оцвети още повече деня! Креативност в съчетание с много чувство за хумор и очевидно любов и след 8 години заедно, напук на всякакви "експертни" мнения, че за толкова време отдавна всичко си е отишло... Адски са симпатични и им пожелавам цялото щастие на света!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да са живи и здрави и светло бъдеще!
6
2
 
14
 
! Отговори
някой преди 1 година
Усмихнете се на такава новина, бе хора!
Не хулете едно радостно събитие на едни обикновени хора, че много рядко четем за такива!
Щастие, здраве и разбирателство на новото семейство!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До anton
Пожарникарите ще реагират както винаги - ще помагат! А ти ще си пиеш бирата вкъщи и ще
мрънкаш.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сладури, дано са много щастливи!
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питам-след 6 месеца,на развода,от балкона на платнището ли ще скача?
2
8
 
6
 
! Отговори
anton преди 1 година
супер яко е, но ако в този момент изникне някой много спешен случай ?
1
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 година
живи и здрави :)